Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати гіпсокартон?

Однією з головних вимог, що пред'являються до будівельних матеріалів при проведенні оздоблювальних робіт, є їх практичність і екологічність. Гіпсокартон, як ніякий інший оздоблювальний матеріал, відповідає цим критеріям. Багатий асортимент, дозволяє підібрати саме той вид гіпсокартону, який знадобиться вам для ремонту або обробки квартири, офісу, будинку, магазину. Однак, при виборі гіпсокартону, слід враховувати безліч факторів: температурний режим, вологість, спосіб подальшої обробки. У нашій статті, ви знайдете рекомендації, як правильно вибрати гіпсокартон.

Перш за все, давайте розглянемо, які види гіпсокартону бувають:

  1. Звичайний гіпсокартон. Застосовується для ремонту та оздоблення приміщень з нормальною вологістю і температурним режимом.
  2. Вологостійкий гіпсокартон. Застосовується в приміщеннях з підвищеною вологістю, до яких належать не тільки санвузли, кухні, ванні кімнати, але, і, приміщення в будинках розташованих поблизу водойм. Слід враховувати, що вологостійкий гіпсокартон зберігає свої властивості при вологості не більше 80%. Вологостійкий гіпсокартон, згідно з міжнародними стандартами, обклеюється зеленим картоном.
  3. Вогнестійкий гіпсокартон застосовують при обробці газопроводів, повітропроводів, камінів і в інших випадках, коли пред'являються підвищені вимоги до пожежної безпеки. Вогнестійкий гіпсокартон має жовтий або помаранчевий колір.

В іншому, гіпсокартонні листи відрізняються лише розмірами і формою поздовжньої кромки. Придбати гіпсокартон ви можете в інтернет-магазині alkiv.ua вже зараз.

При виборі гіпсокартонних листів, слід враховувати конфігурацію конструкцій, для обробки яких гіпсокартон буде застосовуватися. При монтажі стін, перегородок і подібних конструкцій, використовують листи товщиною 12 мм (стіновий гіпсокартон). Гіпсокартон товщиною 9 мм застосовують для обшивки стель (стельовий гіпсокартон). Ще одним різновидом гіпсокартону, є, так званий, арочний гіпсокартон, товщина якого становить 7 мм. Його застосовують при роботі з вигнутими конструкціями. Компанія Alkiv пропонує до вашої уваги високоякісний гіпсокартон.

Згідно з міжнародними стандартами, довжина гіпсокартонних листів становить 2600 мм , а ширина дорівнює 1200 мм. Існують також подовжені листи, завдовжки 3000 мм.

Для правильного підбору поздовжньої кромки гіпсокартонних листів, слід врахувати наступне: пряма кромка застосовується в тих випадках, коли в процесі роботи не потрібним є закладення стиків між гіпсокартонними листами (монтаж «насухо»); закруглена кромка застосовується при монтажі конструкцій з наступним оштукатурюванням стиків; «універсальні» листи - найпоширеніший вид гіпсокартону, з напівкруглою і стоншеною кромкою з лицьового боку, для закладення шпаклівкою із застосуванням, або без застосування армованої стрічки.

Варто зазначити, що гіпсокартон підрозділяється на категорію А - вища категорія, і категорію Б - нижча категорія.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь