Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати професійну вафельницю?

Професійна вафельниця - це багатофункціональне настільне теплове обладнання для випікання виробів з тіста. Призначення електровафельниці - приготування вафель різної форми, товщини, консистенції зі здобного рідкого тіста. З їх допомогою в кав'ярнях, ресторанах, кафе, закусочних, їдальнях і вуличних точках фаст-фуду можна приготувати різні варіації страв.

Застосування вафельниці дозволить випікати вироби з тіста різних видів і експериментувати з начинками, пропонувати хрусткі вафлі з джемом, горішками, кремом і шоколадною стружкою або пишні бельгійські вафлі з топінгом зі збитих вершків і свіжих ягід.

Конструктивно вафельниця являє собою дві поверхні для смаження. Бажано, щоб робочі поверхні були виконані з міцного і легкого в очищенні чавуну. Плити з'єднані шарнірами, зовні закриваються кришками. Вбудований термостат регулює ступінь нагрівання робочих поверхонь. Корпус виконаний з харчової сталі з антикорозійною обробкою. Ручки з накладкою з термостійкої пластмаси виключають отримання опіків.

Принцип роботи вафельниці: наливаєте на одну жарочну поверхню тісто, іншою притискуєте - і через декілька хвилин ласощі готові. Час приготування в середньому 3-5 хвилин. Звуковий сигнал повідомить про готовність виробів.

Дотримуйтесь правил експлуатації вафельниці. Для поверхонь вафельниці з антипригарним покриттям не можна використовувати металевий інвентар. Це порушить цілісність захисного шару і призведе до пригорання вафель. Після випікання дайте робочим поверхням охолонути. Уникайте попадання всередину апарату води. Протирайте корпус вологою ганчіркою, а змінні пластини промивайте в посудомийній машині.

Як вибрати професійну вафельницю для бізнесу?

При підборі професійної вафельниці тут http://profood.com.ua/vafelnitsy, враховуйте наступні параметри: тип і форма виробів, кількість продукту, якого буде потрібно для кафе чи ресторану.

Види вафель:

  1. Класичні тонкі круглі або квадратні хрусткі вафлі. Їх згортають трубочкою або в ріжок і подають з наповнювачем (крем, джем, згущене молоко).
  2. Віденські/бельгійські/американські - м'які і об'ємні фігурні вафлі. Бельгійські у свою чергу діляться на підвиди:
    - льєжські вафлі - у формі овалу або кола, тверді з хрусткою скоринкою за рахунок додавання в тісто карамелізованого цукру. Подають до столу холодними або гарячими. Як топінг використовують горіхи, шоколад, морозиво.
    - брюссельські прямокутні м'які вафлі подають в теплому вигляді. Зверху посипають шоколадними крихтами, горішками або цукровою пудрою, поливають вершками, джемом, укладають на тарілку кульки морозива, фрукти і ягоди.

Типи вафельниць

Апарати для випічки класичних тонких вафель з неглибокими вічками підходять для приготування традиційних хрустких вафель, які служать альтернативою сендвічам і хлібу. Їх можна готувати заздалегідь і потім розігрівати в мікрохвильовій печі. Відмінний вибір для кав'ярень, ресторанів і фаст-фуду на 50-80 місць.

Підбираючи вафельницю даного типу, враховуйте наступне:

  1. Цей тип професійних вафельниць підходить для приготування круглих і квадратних вафель. Вибір пристрою залежить від того, як кухар буде оформляти десерти.
  2. Продуктивність. Апарати даного типу випікають 20-40 виробів на годину, завантаження - 1-2 вафлі.

Устаткування для випікання об'ємних виробів з тіста з глибокими осередками використовуються для створення повітряних вафель з хрусткими краєчками. Товсті вафлі підходять для подачі сніданків, обідів, закусок, вечерь, десертів. Їх рекомендується подавати відразу після приготування.

При підборі спеціалізованого обладнання для випічки об'ємних виробів з тіста враховуйте характеристики вафельниць:

  1. Конструктивні особливості. Вафельниця з обертовим робочим блоком використовується для випічки підрум'янених круглих вафель. Поверхні з антипригарним покриттям прогріваються рівномірно. Розкладні вафельниці відкриваються на 90, 180 градусів, а залізні пластини витягуються для зручного очищення в посудомийці.
  2. Вафельниці готують вироби у формі кола, квадрата і прямокутника. При виборі апарату враховуйте, в якому вигляді будуть презентуватися страви з вафлями.
  3. Пристрої для випікання об'ємних вафель за 60 хвилин готують до 80 штук. За один робочий цикл на виході виходить 1-4 вафлі.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь