Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибирати холодильне обладнання для ресторанів

Продукти харчування та холодильник практично завжди стоять в одному ряду. Правило просте: чим потужніший і якісніше холодильник, тим довше продукти в ньому будуть залишатися свіжими. Це абсолютно не означає, ніби для відкриття власного ресторану або кафе необхідно найдорожче устаткування. Так, ризикувати, купуючи колишні у вживанні екземпляри, зовсім не варто. А ось спиратися при виборі на адекватні критерії - необхідно!

Основні правила вибору

Дуже багато залежить від формату закладу. Якщо прохідність не настільки велика, то і з потужністю гарячкувати не варто. І, навпаки, коли ресторан має відразу кількома банкетні зали плюс загальна тераса, тоді потрібно, щоб холодильники працювали найбільш потужно при мінімумі займаного простору. Звичайно, обладнання для ресторанів і кафе варто купувати тільки у профільних виробників або реалізаторів. Вони точно знають толк в технології виробництва, а також в державних стандартах і шляхи реалізації відповідності їм.

Вибір повинен спиратися на наступні орієнтири:

  1. Призначення. Холодильник, встановлений на кухні буде сильно відрізнятися від того, який встановлюється в залі для відвідувачів, причому і змістом і наповненням. Наприклад, для кухні краще вибрати холодильний і морозильний стіл, де будуть безперервно охолоджуватися часто-використовувані продукти і зберігатися напівфабрикати. А для залу підійде вертикальна установка.
  2. Матеріал виконання. Для такої активної експлуатації, як в кафе і ресторанах, може підійти тільки метал. Наприклад, нержавіюча сталь вигідна в усіх відношеннях, починаючи від стійкості до зовнішньої агресії і, закінчуючи гігієнічністю. Поліпропіленовий стільниця доречна для шаф-столів, коли верхня частина холодильника одночасно виступає робочою поверхнею кухаря. А для демонстраційного холодильного обладнання, на кшталт вітрин - тільки ударостійке скло.
  3. Температурний режим. Пріоритетний тип продуктів допоможе визначитися з діапазоном підтримуваних температур. Вивчаючи регулятор температури, варто вибирати ту модель, у якій мінімальний крок. Вибір кліматичного класу залежить тільки від переважної температури ззовні. Так, наприклад, "тропічний клас" буде доречний там, де температури завжди дуже висока. А клас енергоспоживання повинен бути енергоекономнішим, тільки контролюйте наявність регуляторів.

Додаткові рекомендації

Завжди варто звертати увагу на зручність і комфорт в експлуатації: панель управління, індикатори та безпеку. Наявність автоматичного розморожування, максимально продуктивного холодоагенту і потужного, але тихого компресора вітаються.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь