Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке шведська стінка та яку обрати для дому?

Шведська стінка - це багатофункціональний спортивний комплекс, який кріпиться до стіни спортивного залу або житлового приміщення у вертикальному положенні. Придбати його можна тут: https://inkluzia.com.ua/ru/sportivno-igrovye-tovary/shvedskie-stenki/.

Винахід цього снаряда приписують німецькому педагогу XVIII століття Йогану Гутс-Мутсу, який здогадався прикріплювати до стін спортзалу, де займався з учнями дітьми, щось на кшталт сходів, по яких його вихованці могли лазити. Однак повноцінний розвиток тренажер отримав після того, як лікар зі Швеції Пер Хенрік Лінг розробив для нього систему гімнастичних вправ, спрямованих на загальне зміцнення організму людини, а також на його відновлення після різних травм. До середини XIX століття ці вправи стали популярні у всіх скандинавських країнах, а зовсім скоро стали відомі і в інших частинах Європи. Сьогодні тренажер став невід'ємною частиною спортзалів, досить популярна його установка будинку.

Класичний спортивний снаряд являє собою дві вертикальні стійки, між якими закріплено кілька перекладин, і нагадує сходи. Сьогодні його пристрій дещо видозмінилися. Так, конструкція може включати в себе додаткові поперечини, що виконують роль турніка, бруси, блочну систему з тягою для виконання вправ з вільними вагами і безліч інших елементів для виконання самих різних фізичних вправ.

Як вибрати шведську стінку?

При виборі спортивного снаряда слід звернути увагу на кілька важливих параметрів. Ось основні з них.

  1. Розміри. Наріжний камінь тренажерів, призначених для установки в квартирі або приватному будинку - це їх розмір. Потрібно підбирати пристрій таким чином, щоб його вдалося без проблем змонтувати в житловому приміщенні, а після монтажу було зручно використовувати. Також важлива форма - іноді є краща пряма конструкція, а іноді - кутова (це залежить від площі житла).
  2. Функціонал. Для квартири більше підійде багатофункціональний пристрій 3 в 1, ніж класичний спортивний снаряд. Це позбавить від необхідності установки додаткового обладнання, необхідного для повноцінних тренувань (наприклад, настінного турніка або брусів).
  3. Міцність. Якщо придбання снаряда планується для занять дітей або підлітків, на міцність особливої уваги можна не звертати - майже будь-яка модель витримає вагу дитини. А ось якщо ви плануєте тренуватися всією сім'єю, краще купити посилену сталеву модель, яка без проблем витримає вагу дорослої людини.
  4. Спосіб кріплення. Різні моделі мають різні способи кріплення. В основному вони кріпляться до стелі або стіні. Крім того, є варіанти, які можна прикріпити і до стелі, і до стіни одночасно. Краще віддати перевагу саме їм - такий спосіб кріплення найбільш надійний і здатний витримати досить великі навантаження.
  5. Ціна. Як і у випадку з багатьма іншими товарами, тут краще не гнатися ні за занадто дорогим пристроєм, ні за надто дешевим. У першому випадку буде мати місце зайва переплата за бренд, в другому можна нарватися на продукцію неналежної якості. Тому найкращим рішенням буде покупка товару з середньої цінової категорії. У більшості випадків подібна продукція має достатній рівень якості і надійності і не дуже високою ціною.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь