Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати тепловий насос

Тепловий насос - відмінне рішення. Він коштує не дуже дорого, працює тихо, його установка не складна. Теплові насоси повітря-вода знизять ваші витрати на електроенергію в кілька разів.

У будівлях без доступу до газової мережі є проблема вибору типу опалення і в основному типу джерела тепла. З огляду на вартість палива і енергії, а також експлуатаційні витрати, повітряно-водяний тепловий насос від https://it-climate.com.ua може бути дуже цікавим рішенням. Його можна використовувати як для опалення приміщень і гарячого водопостачання, а й для активного охолодження приміщень летом.

Пропозиція виробників включає повітряні теплові насоси, конструкція яких заснована на використанні двох блоків - зовнішнього і внутрішнього. Зовнішній блок містить компресор і випарник, де повітря віддає тепло навіть при -25 C. Внутрішній блок в будівлі не генерує підвищений рівень шуму, оскільки він містить циркуляційний насос і конденсатор, в якому холодоагент віддає тепло для води, що нагрівається. Труби холодоагенту малого діаметра полегшують з'єднання зовнішнього і внутрішнього блоків через стіну будівлі.

Система повітря-вода компактна, можливо з вбудованим баком для гарячої води.

Повітряно-водяний тепловий насос - поради і застереження

Завдяки насосу не потрібно думати про те, як нагріти воду влітку, і протягом півроку ви забудете, що у вас вдома є котельня - насос від вас не зажадає ніякої уваги!

Невелике виключення, коли ви відправляєтеся у відпустку, тому що тоді треба змінити режим роботи. Два натискання пальцем і все готово! Робота на контролері проста і інтуїтивно зрозуміла. Це не доставляє ніяких проблем.

У баку з гарячою водою можуть розвиватися бактерії легіонелли, тому раз на два тижні слід підвищувати температуру води до 65 C. На кожен день температура 45 С є достатньою.

Ви можете використовувати насос для охолоджування приміщень. Насос втягує повітря через отвір в стіні, обробляє його і нагріває воду в резервуарі, а потім викидає назовні. Але можна використовувати його, направивши в кімнати, які потребують охолодження. Воно буде корисно в підвалі, в спальні і на горищі. Це набагато дешевше, ніж енергозберігаючі кондиціонери.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь