Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Електричний котел для опалення будинку

У холодну пору року домашній затишок неможливий без опалення. Добре, що сьогодні існує багато способів і пристроїв для подачі тепла в будинок. Найбільш популярними є опалювальні котли на різних видах палива, а також, що працюють від електромережі.

Електричний котел для опалення приватного будинку - прекрасний вибір, особливо в тих випадках, якщо поруч з ділянкою немає лінії газопостачання. Також він привертає увагу покупців і майбутніх власників високою пожежною безпекою, так як для його роботи не використовуються продукти згоряння, немає необхідності в додатковій вентиляції, не потрібно узгоджувати документацію в державних органах, а монтаж і обслуговування займають зовсім небагато часу. Головне - правильно вибрати модель на сайті https://renome.biz/ru/elektricheskie-kotly-term-it/, виходячи з площі житла, яку доведеться опалювати, щоб його потужності вистачило на обігрів всього будинку.

Електричні котли опалення являють собою установки, які дозволяють використовувати екологічне джерело, що не забруднює навколишнє середовище і не завдає шкоди людині. Такі агрегати нерідко використовуються разом з баками непрямого нагріву. Деякі застосовують їх у вигляді додаткового джерела тепла.

Основні компоненти, які необхідні для створення оптимальної системи:

  1. котел;
  2. насос;
  3. розширювальний бачок;
  4. запобіжний клапан;
  5. фільтр;
  6. блок керування.

Що потрібно знати перед тим, як встановити опалення

Потужність лінії, підведеної від ЛЕП, обмежена. Згідно з Постановою Уряду, на одне домогосподарство енергомережі зобов'язані виділити 15 кВт. На перший погляд чимало: в середньому електрокотлом такої потужності можна опалювати будинок площею до 150 кв. м.

Але ж в житло і на ділянці є і інші енергоємні приймачі: бойлер, пральна і посудомийна машини, духовка, мікрохвильовка, обладнання в майстерні і т.д. Необхідно оцінити рівень споживання і розрахувати, скільки залишається на опалення.

Якщо звернутися із заявою в технагляд, ліміт можуть підняти. Але в деяких регіонах стан мереж не дозволяє це зробити. Рішення є, але воно може коштувати дорого: іноді домовласникові заради підключення потужного обігрівача доводиться оплачувати заміну трансформатора на підстанції.

Особливості опалення будинку електроенергієюОсобливості опалення будинку електроенергією
Якщо не брати до уваги експлуатаційні витрати, вибір на користь такої системи обігріву можна охарактеризувати тільки позитивно:

  1. Не потрібна димова труба.
  2. Відсутній ризик загоряння (за умови дотримання правил підключення), вибуху та отруєння газом.
  3. Не потрібні проект і дозвіл державних органів.
  4. Повна автоматизація. На відміну від газового аналога безпечний запуск приладу при тривалій відсутності мешканців.
  5. Теплопродуктивність регулюється в широких межах без зниження ККД.
  6. Котел коштує недорого.

Але є і негативні моменти:

  1. Високі витрати на оплату електроенергії.
  2. Низька надійність. Прокладена по повітрю електромережу є найбільш вразливою частиною
  3. інфраструктури.
  4. Після штормів і ураганів населені пункти залишаються в першу чергу без світла. Тому обходитися одним тільки електричним котлом ризиковано, рекомендується додатково підключити до системи опалення хоча б малопотужне твердопаливні пристрій в якості резервного.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь