Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Алюмінієві або пластикові вікна: що вибрати?

Привіт друзі! Сьогодні вирішив розповісти вам про різницю між пластиковими і алюмінієвими вікнами. Що ж потрібно знати, купуючи вікна? Давайте розбиратися разом!

Алюмінієві вікна. Плюси

Алюмінієвий профіль вважається найміцнішим серед інших профільних систем. Більш того, сам профіль не вимагає додаткового посилення, як наприклад, пластиковий, який потребує сталевому армуванні.

Алюмінієвий профіль в цьому випадку сам виступає каркасом і характеризується підвищеною жорсткістю і міцністю. Незважаючи на посилені характеристики, по вазі самі алюмінієві вікна виходять не такими важкими, як пластикові. Завдяки цьому їх можна встановлювати в будь-каркаси будинку, незалежно від матеріалу.

Самі вікна виходять повітряними, обмежень за розмірами теж практично немає. Максимальна ширина конструкцій з алюмінію може становити 6 метрів, а максимальна висота - 3 метри. Розрізняють теплий і холодний алюміній. Щоб купить алюминиевый оконный профиль - переходьте за посиланням.

Що таке холодний алюміній?

Основна відмінність холодного алюмінію від теплого в наявності у останнього спеціального термічного вкладиша з армованого поліаміду, який запобігає промерзання матеріалу.

На зображенні чітко видно теплову вставку з поліаміду. Цікаво, що показники теплопровідності поліаміду в 150 разів нижче, ніж у алюмінію! Ось такий цікавий хід дозволяє зберігати тепло в приміщенні на рівні з такими матеріалами як дерево або ПВХ.

Теплі алюмінієві вікна можна ставити навіть в північних регіонах з низькими температурами. Як заявляють виробники, термін служби алюмінієвого профілю досягає 80 років, а пластика всього - 40. Алюмінієвий профіль не деформується під впливом перепадів температур, як пластиковий. В останні кілька років алюміній широко використовується для виготовлення панорамних вікон або порталів. Часто можна ще зустріти таку назву як французьке скління. Портали з алюмінію відмінно прикрашають інтер'єр, а також дозволяють створити повноцінний панорамний огляд, надавати приміщенню затишок і пропустити в нього максимальну кількість світла.

Алюмінієві вікна. Недоліки

  1. По-перше, це зовсім не дешева ціна. Алюмінієві вікна на 30-40% дорожче пластикових.
  2. По-друге, тривалий термін виготовлення. Якщо це теплий профіль - доведеться чекати до місяця, а то і довше.
  3. По-третє, сам по собі холодний алюміній має більшу теплопровідність, ніж пластик. Щоб зробити його теплим, необхідно на етапі виробництва встановити термовставки. Але в цьому випадку вікна вийдуть ще дорожче.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.