Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо міжкімнатні двері правильно. Поради експертів.

Поговоримо про матеріали для виготовлення міжкімнатних дверей і особливості обробки дверного полотна.

Вибираємо міжкімнатні двері: якість матеріалів та особливості оздоблення

  1. шпоновані двері. Зовні схожі на двері з масиву дерева, а коштують набагато дешевше. Роблять такі двері з зрізу натурального дерева, який наклеюють на деталі дверного полотна, після покриваючи зносостійким лаком. Від дрібних подряпин двері легко реставрувати, оновивши покриття або затонувавши відколи спеціальною восковою крейдою. Ви можете замовити двері тут. Оскільки шпоновані двері чутливі до вологи, встановлювати їх у ванну кімнату або будь-яке інше приміщення з поганою вентиляцією не варто.
  2. ламіновані двері. Поверхня таких дверей облицьована плівкою, що імітує структуру натурального дерева. Коштують недорого, виглядають пристойно. Але двері не стійкі до вологи і ультрафіолету, з часом покриття починає відшаровуватися.
  3. двері з екошпону. Як і ламіновані, покриваються плівкою або екошпон. З переваг: шпон схожий на натуральну деревину і стійкий до вологи.
  4. емалеві двері. Якщо порівняти з ламінованим, такі двері набагато довговічніше. Спочатку такі двері покривають ґрунтовкою, потім декількома шарами емалі і поверх - шаром глянцевого або матового лаку. З плюсів: двері можна пофарбувати в будь-який колір, нанести візерунок, двері не бояться вологи, впливу ультрафіолету і температурних коливань. Якість емалі впливає на ціну виробу.
  5. двері з масиву дерева. Для виробництва міжкімнатних дверей використовують м'які або тверді породи дерева, наприклад, бук, сосну, дуб, ясен. Це довговічні, красиві і надійні двері. Дубові двері може прослужити до 100 років, якщо потрібна хороша і недорога двері з дерева, зверніть увагу на моделі з сосни. Дерев'яні двері міцна, виглядає солідно в будь-якому інтер'єрі, володіє високою тепло- і звукоізоляцією. Але масив дерева чутливий до вологи, а через перепади температур може деформуватися.
  6. скляні двері. Для виготовлення міжкімнатних дверей використовують гартоване скло триплекс. Такі двері міцна і безпечна, ідеально вписується в інтер'єри в стилі # лофт або # хай-тек. Популярні комбіновані варіанти, коли дерев'яні двері комплектуються скляними вставками.


Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.