Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати і де купити кондиціонер в Україні

У міру того, як температура повітря зовні починає підвищуватися, ми все частіше замислюємося про придбання домашнього кондиціонера. Особливо, якщо проживаємо в великих містах, де температура вище, ніж в селах і селищах за рахунок нагрівання асфальту і будинків.

Різновиди кондиціонерів

Існує чотири основних типи домашніх кондиціонерів і спліт-систем, які працюють за принципом відводу тепла. Однак коли справа доходить до рівнів ефективності, естетики і здатності забезпечувати комфорт, результати можуть бути різними. Спочатку розглянемо плюси кожного типу (щоб підібрати відповідну модель - смотрите тут), щоб допомогти вам вирішити, який варіант найкраще підійде для вашої оселі:

  1. Віконний кондиціонер - популярний тип охолоджуючого устаткування, призначений для установки в двох-і одинарні вікна. Зазвичай їх встановлюють у квартирах, де відсутні зайві метри житлоплощі: агрегати портативні, доступні за ціною, а монтаж техніки не займає багато часу.
  2. Переносні кондиціонери конструктивно схожі з віконними, але встановлюються на підлозі (а не в віконні пакети), що ще простіше. Пристрій втягує повітря, одночасно відводячи тепло і вологу, внаслідок чого прохолодний сухе повітря обов'язково потрапить в ваш будинок або квартиру. Випуск гарячого вологого повітря забезпечується виходять назовні легкознімним патрубком. Це найкращий варіант для вікон нестандартного типу.
  3. Міні-спліт системи не вимагають повітроводів, будучи, по суті, тепловими насосами. Вони складаються з двох основних компонентів. Перший - зовнішній компресор, другий - змійовик випарника, який кріпиться до стіни або стелі. Труба, що проходить через герметичне отвір в стіні, з'єднує два блоки разом.
  4. Центральна система кондиціонування - найбільш ефективний спосіб охолодження вашого будинку. Вона включає в себе розподіл охолодженого повітря по воздуховодам з регістрами повернення і подачі на кожну кімнату. Кондиціонери центрального типу є найефективнішим способом зберегти прохолоду в усьому будинку. Всі їх компоненти розташовані зовні, що позитивно вплине на рівень шуму і спрощує установку, хоча вам все одно доведеться для цього найняти бригаду професіоналів.

Обмеження

Віконні кондиціонери не призначені для одночасного охолодження всіх приміщень. Таким чином, кожна одиниця такого обладнання погіршить можливість управляти вікном і закриє огляд зовні. Ще не додасть задоволення і шум компресора, який буде працювати прямо над вашими вухами. Такі агрегати малоефективні також при:

  1. Високих стелях;
  2. Великій кількості вікон і дверей;
  3. Застосуванні в кімнатах, що виходять на сонячну сторону.

Недоліки використання портативного кондиціонера пов'язані з їх малою охолоджуючої здатністю. Навіть, якщо агрегат буде працювати безперервно (що збільшить експлуатаційні витрати). Ще одним фактором є шум. У більшості портативних кондиціонерів є резервуари для води, які необхідно очищати вручну.

Свої недоліки є і в безканальних міні-спліт систем. По-перше, вони дорожче, по-друге, вимагають досить складної установки. Можливо, вам також доведеться міняти дизайн інтер'єру, так як пристрій встановлюється на стіні або стелі кімнати, яку ви збираєтеся обігріти або охолодити.

Щоб залишатися в ідеальному робочому стані на довгі роки, системи центрального кондиціонування повітря вимагають щорічного обслуговування. Будьте готові до більш високим початковим витратам, особливо якщо необхідні повітроводи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.