Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ДТП та нові штрафи ПДР в Україні

Як повідомляє в Facebook Центр громадського здоров'я України, часта причина ДТП - це порушення правил маневрування (69 252 випадки). Наприклад, одним з наслідків порушення водіями правил дорожнього руху стало ДТП в Сєвєродонецьку - прочитати більше можна за посиланням.

Нові штрафи ПДР в Україні 2021 року

У ЗМІ з'явилися повідомлення про зміни в системі адміністративної відповідальності за порушення Правил дорожнього руху. Нові штрафи ПДР в Україні 2021 вводяться разом зі змінами вимог до пасажирів і водіїв авто, пішоходам, які перетинають проїжджу частину. Міністерство внутрішніх справ створило спеціальний додаток, є карта камер, можливість перевірити наявність штрафів та навіть оплатити їх в режимі онлайн, не виходячи з дому.

Що відбувається?

Аналітики впевнені, що нові штрафи ПДР України-2021 пов'язані самим безпосереднім чином зі стартом роботи системи фіксації порушень ПДР. Вона не тільки фіксує порушення швидкісного режиму, а й визначає номер порушника, на скільки перевищена швидкість руху. Розмір штрафу залежить від кількості кілометрів, на яке водій перевищив швидкість свого автомобіля. Розцінки досить суворі:

  1. їде з перевищенням дозволеної швидкості в 20-кілометровому діапазоні, заплатить 255 грн .;
  2. якщо перевищена швидкість на 50 км, з водія вимагатимуть вдвічі більше - 510 грн .;
  3. можна отримати 50% знижку, сплативши призначений штраф протягом 10 днів;
  4. за невиконання вимоги протягом календарного місяця з дня призначення будуть додаткові фінансові санкції.

Відзначається, що затверджені нові штрафи 2021 зв'язку з різким погіршенням статистики дорожньо-транспортних порушень. Їх кількість значно збільшилася навіть у порівнянні з попереднім роком. Однак в сувору реальність введення нових адміністративно-фінансових санкцій за порушення, допущені водіями на дорогах, пов'язують з вимогами кураторів з ЄС, які зажадали привести українські дороги у відповідність з європейськими вимогами.

Що відзначено вже в перші дні нового року?

Виконання умов, виставлених керівництвом Європейського Союзу, означає одночасне дотримання декількох вимог владою країни:

  1. підвищення штрафів за допущені порушення і перегляд вже наявних правил дорожнього руху;
  2. збільшення на дорогах, замість проведення конче необхідного ремонту, кількості відеокамер;
  3. перегляд правил імпорту автомобілів і зміна вимог до них.

Уряд запевняє, що нові штрафи, вельми відчутно спустошливі гаманці і рахунки водіїв, прийняті виключно з благими намірами. Це називається прекрасним способом мінімізувати кількість аварій і небезпечних ситуацій. Передбачено також зміна системи тестування і проходження іспитів на права. Очікується, що в році, що наступив їх буде отримати набагато складніше, а це означає зменшення кількості недосвідчених водіїв на українських дорогах.

Ажіотаж і обговорення

Інформація про зміни розміщена, переважно, в соціальній мережі Фейсбук - тут, на офіційній сторінці Київської обласної патрульної поліції, з'явилося повідомлення про зміну реквізитів, за якими можна здійснити оплату штрафів в новому, збільшеному розмірі. Граничним терміном оплати в будь-якій банківській установі вказується 15 днів з моменту призначення.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.