Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати спліт-систему в квартиру по площі приміщення і характеристикам

На ринку кліматичної техніки два полюси: дешеві, низької якості і дорогі зразкові моделі від японських виробників. Між ними знаходяться надійні і комфортні кондиціонери середньої ціни, які можуть не тільки охолоджувати, але і прогрівати, вентилювати приміщення, підключатися до Wi-Fi. Кожна додаткова опція зрушує ціну на сходинку вище.

Інтрига в тому, що за «наворочені» низькоякісні пристрої треба віддати ті ж гроші, що й за хороший кондиціонер для квартири середнього сегмента. Наш матеріал допоможе вам вибрати  спліт-систему серед кращих моделей в різній ціновійкатегорії без переплати за непотрібні функції в 2021 році (за співвідношенням ціна / якість). Рейтинг розбитий на групи кондиціонерів по потужності, а точніше по площі охолодження.

Призначення і тип кондиціонера

Перші моделі кондиціонерів працювали на охолодження повітря в приміщенні. Нові розробки функціонують в 2 режимах - охолодження і нагрівання. Вся техніка ділиться на 2 великі категорії - моноблоки і спліт-системи. Моделі класифікують по декількох категоріях:

  1. місця установки;
  2. потужності;
  3. наявності функції нагрівання повітря;
  4. можливості фільтрації / іонізації повітря.

Спліт-модулі складаються з 2 блоків - зовнішнього і внутрішнього.

Мультісистеми можуть мати кілька внутрішніх блоків при 1 зовнішньому. Максимальна кількість внутрішніх апаратів - 16. Ці моделі доречні в великих багатокімнатних квартирах. Часто їх встановлюють в офісах. Устаткування системи охолодження повітря з використанням 1 зовнішнього корпусу вигідно, так як знижуються фінансові та трудові витрати на установку.

Види багатоканальних моделей:

  1. настінні;
  2. касетні;
  3. канальні;
  4. напольно-стельові;
  5. колонні.

Для побутових потреб використовують настінні і напольно-стельові агрегати. Колонні, канальні, касетні застосовують на великих площах в промисловості, торгівлі, в офіційних установах.

Що ще потрібно врахувати при покупці кондиціонера

Надалі вам потрібно проводити обслуговування спліт-системи (чищення фільтрів, дозаправка фреоном, перевірка дренажної системи, діагностика і т. П.), Тому в магазині, де ви купуєте кондиціонер, уточніть, де в вашому населеному пункті знаходиться сервісний центр, і обслуговують чи там техніку даного бренду. Також потрібно дізнатися тривалість гарантійного терміну.

Якщо вам трапиться нагода, то спробуйте протестувати прилад:

  1. перевірте корпус на дотик;
  2. спробуйте відкрити і закрити кришку спліт-системи (вона повинна відкриватися легко і без хрускоту);
  3. виберіть один з режимів роботи за допомогою пульта дистанційного керування.

Часом таке знайомство з вашим майбутнім кондиціонером вирішує все. Якщо ви сумніваєтеся в якості техніки, а кришка погано відкривається, тоді не варто купувати цей прилад, так як подібні труднощі говорять про низьку якість виробу. Коли фільтри важко витягуються з конструкції, а по краях є невеликі щілини, то навряд чи така спліт-система довго і без проблем вам прослужить.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.