Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Суть кредиту під заставу нерухомості

Суть кредиту під заставу нерухомості полягає в тому, що об'єкт нерухомості виконує роль забезпечення і є гарантією повернення грошей.

Кредит на нерухомість

Позичальник отримує гроші під відсотки, а в якості гарантії повернення їх кредитору оформляє заставу - будинок, квартиру, земельну ділянку, комерційні об'єкти.

При цьому позичальник продовжує користуватися своєю нерухомістю за призначенням - проживати в ній, робити ремонт, здавати в оренду. Магазини, студії, спортивні зали, перукарні, склади, офіси і далі продовжують працювати і приносити прибуток.

Переваги кредиту під заставу нерухомості

Позика під заставу майна має ряд переваг:

  1. Можливість одержати велику суму за рахунок мінімізації ризиків для кредиторів завдяки гарантіям у вигляді застави. Детальніше на сайті https://capital-invest.com.ua/ru/kredit-pod-zalog-nedvizhimosti/kredit-pod-zalog-dachi/.
  2. Гнучкі терміни - в залежності від конкретного випадку, на погашення великих кредитів потрібен тривалий час. Кредитори, з огляду на це, йдуть назустріч клієнтам.
  3. Знижені процентні ставки. Кредитори в даному випадку ризикують менше і можуть знизити відсоток за користування грошима.
  4. Нерухомість повинна бути належним чином оформлена, бути в нормальному стані, мати технічну документацію, не бути в заставі і арешті.

В яких випадках вигідно брати кредит під заставу нерухомості

Таке рішення є найкращим варіантом в тому випадку, якщо завдяки кредиту можна заощадити або заробити більше. Наприклад:

  1. Живете на знімній квартирі і берете кредит щоб швидше переїхати у власне житло. Часто відсотки за позикою бувають менше, ніж вартість оренди.
  2. Хочете купити новий або старий автомобіль для бізнесу. Машина може приносити прибуток при використанні її в якості таксі, служби доставки, здачі в оренду.
  3. Потрібен стартовий капітал для створення свого невеликого бізнесу або можливості розширити існуючий.
  4. Інші варіанти, коли терміново потрібні гроші включають в себе: плату за навчання, лікування, ремонт автомобіля, заміна поламаної побутової техніки, весілля, подорожі, утеплення або дорогий ремонт будинку - даху, системи опалення, водопостачання та ін.

Де вигідно взяти кредит під заставу майна

При прийнятті рішення взяти кредит, оцініть свої здібності його виплатити, ретельно проаналізуйте ринок фінансових послуг, уважно вивчіть умови договору. При складності оцінити вигідність угоди, зверніться до фахівця з кредитування.

Що нам пропонують банки? Вони пропонують в основному хороші умови кредитування, якщо ви надасте всі необхідні документи, включаючи:

  1. підтвердження з офіційного місця роботи достатнього стажу і доходу для виплати кредиту;
  2. позитивну кредитну репутацію - вашу і тих історій, де ви виступаєте поручителем;
  3. довідку про відсутність сімейних заборгованостей за комунальні послуги, аліменти;
  4. додаткову інформацію, наприклад, довідку про судимість і т.д.

Є висока ймовірність відмови, якщо ви пенсіонер, безробітний, студент чи ваша професія пов'язана з високим ризиком для життя, наприклад, лісоруб, сапер.

Інші варіанти вигідно взяти кредит включають в себе різні приватні фінансові організації. Умови, на яких видається кредит, визначаються конкретним кредитором і залежать від політики фінансової організації, програми та тарифу, а іноді і від сумлінності інвестора.

Тому слід звернути особливу увагу на досвід, репутацію і умови угоди.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.