Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Догляд за проблемною шкірою

Здорова шкіра обличчя - це важлива складова людської зовнішності.

У перехідному віці, в період з дванадцяти по вісімнадцять років, практично всі люди стикаються з проблемою висипань на шкірі. Зазвичай страждати від юнацького акне доводиться недовго - разом із закінченням пубертата проходять і прищі. Але, на жаль, багато людей, вже далеко не підлітки, продовжують відчувати проблему висипань на обличчі. Найчастіше виправити становище зовсім неважко, потрібно лише докласти трохи зусиль - детальніше на сайті https://naturemed.ua/serija-dlja-lica-i-tela/problemnaja-kozha/.

Почати слід з коригування харчування. Харчування безпосередньо впливає на якість шкіри. Наприклад, систематичне вживання жирної їжі сприяє підвищеному виробленню шкірного сала, що, в свою чергу, призводить до висипань. При регулярному вживанні в їжу солодкого, в організмі підвищується рівень інсуліну, надлишок якого стимулює активну вироблення статевих гормонів, що, в свою чергу, призводять до появи прищів.

Для того, щоб скоротити кількість висипань, необхідно сформувати своє меню таким чином, щоб в ньому переважали свіжі овочі та фрукти, каші з різних злаків, овочеві супи, рослинний і тваринний білок, риба і морепродукти. Позитивним чином на стан шкіри обличчя впливають такі продукти, як брокколі, шпинат, лляне насіння, мигдаль, вівсяна каша, морська риба, зелений чай. Протягом дня потрібно випивати 1,5-2 літра чистої води. Слід виключити з щоденного меню солодкі, борошняні, смажені, жирні, гострі страви, і також кава і алкоголь. Коригування харчування не змусить себе чекати, - результат буде "на обличчя" вже через 7-10 днів.

Іншою важливою складовою здорової шкіри є гігієна. Небажано зайвий раз доторкатися до обличчя, видавлювати прищі, відривати скоринки - так процес загоєння затягнеться вдвічі, крім того, у відкриту ранку можуть потрапити бактерії, що легко спровокує гнійний абсцес, який розвинувся на місці невеликого прищика.

Умиватися потрібно два рази в день: вранці і ввечері. Дуже важливо змивати з обличчя залишки косметики і осідає на шкірі вуличну пил. Для вмивання рекомендується вибирати м'які некомедогенние гелі та пінки. Не варто використовувати мило та інші агресивні засоби - їх застосування швидко призведе до зневоднення шкіри. Існує поширена думка, що жирну шкіру потрібно сушити. Це помилка. Щоденне використання підсушують коштів провокує залози виділяти більше сала: таким чином шкіра намагається заповнити недолік вологи. Жирну проблемну шкіру необхідно зволожувати, для цієї мети відмінно підійдуть гидратирующие креми та емульсії.

Якщо висипань з кожним днем стає все більше, вони доставляють біль і дискомфорт, слід відвідати фахівця. В цьому випадку необхідно проконсультуватися у дерматолога, ендокринолога, гінеколога, гастроентеролога. Висипання на обличчі можуть бути викликані як порушенням роботи статевих гормонів, так і збоєм у функціонуванні ендокринної системи. Нерідко до загострення акне призводять проблеми в області шлунково-кишкового тракту. Фахівець призначить повноцінне дослідження, за результатами якого буде підібрано комплексне лікування.

На щастя, в більшості випадків, щоб забути про проблему висипань, потрібно небагато: повноцінно і правильно харчуватися, а також вчасно очищати і зволожувати обличчя. Дбайливе ставлення до шкіри обличчя обов'язково дасть результати - шкіра стане більш зволоженою, еластичною і однотонною.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.