Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Чому важливо пити з якісних чарок?

Якісний посуд є не тільки показником забезпеченості, а й ознакою того, що люди піклуються про своє здоров'я і благополуччя. Чарки, як й інший столовий посуд, є незамінним атрибутом на святковому столі. Такі вироби використовують для подачі алкогольних напоїв.

Чарки використовують для горілки, домашньої наливки, рому та інших алкогольних напоїв. Матеріал виготовлення цих посудин повинен бути якісним і міцним. По-перше, від матеріалу виготовлення залежить стійкість до механічних пошкоджень, а також термін експлуатації посудини. По-друге, якісні чарки на столі - ознака гостинності.

Як правильно вибрати чарки?

Ми підібрали кілька порад щодо вибору чарок. По-перше, при виборі чарок слід звернути увагу на поверхню виробу, на ній не повинно бути ніяких сколів, подряпин або інших недоліків. По-друге, при виборі чарок необхідно звернути особливу увагу на:

  1. Матеріал виготовлення. Кращими матеріалами вважаються кришталь, жароміцне скло, метал. Головною перевагою скляних виробів є універсальність і невибагливість у догляді. Кришталеві чарки підійдуть для подачі алкогольних напоїв під час застілля, а також легко зможуть прикрасити ваш святковий стіл. Чарки, прикрашені золотом або дорогоцінними каменями, відносять до ювелірних виробів. Такі чарки відрізняються елегантним зовнішнім виглядом і гарним декором.
  2. Вид. Чарки від семи до чотирнадцяти сантиметрів використовуються для подачі міцних вин, лікерів і домашніх настоянок. Традиційні чарки мають велику ніжку, а також вишуканий декор, часто у вигляді дорогоцінних каменів або позолоти. Чарки з висотою від п'яти до семи сантиметрів зазвичай мають коротку ніжку і призначаються для коньяку або бальзаму. Металеві або скляні чарки висотою від чотирьох до семи сантиметрів використовують для подачі горілки, текіли, рому або абсенту.
  3. Форма. Чарки для подачі алкогольних напоїв мають традиційну круглу форму, що звужується донизу. Сувенірні чарки можуть відрізнятися від звичайних химерною формою, а також наявністю дорогоцінних каменів і т.д.
  4. Об`єм. Обсяг традиційної великої чарки становить від 50 до 80 мл. Для середньої чарки є характерним обсяг 30-40 мл.
  5. Розмір. Залежно від розміру чарки умовно поділяють на великі, середні і маленькі.
  6. Вартість. Ціна виробу прямо залежить від бренду, якості матеріалу виготовлення, а також наявності декору.

Кому і з якого приводу буде доречно дарувати чарки?

Традиція дарувати посуд в день одруження символізує те, що людина, яка дарує кухонне начиння молодятами, піклуватися про їх благополуччя. Варто зазначити, що набор рюмок є відмінним варіантом подарунка для цінителів домашніх алкогольних напоїв. Крім того, найчастіше дарують:

  1. набори подарункових стопок;
  2. декоровані чарки в честь Дня народження;
  3. чарки (келихи) з гравіюванням на весілля;
  4. посудини з позолотою або елементами срібла можна подарувати на річницю;
  5. комплект чарок з цікавим дизайном можна подарувати як сувенір.

Таким чином, чарки є незамінними елементами кухонного начиння, які стануть в нагоді для подачі алкогольних напоїв. Крім того, набір красиво декорованих чарок може стати відмінним варіантом подарунка для барменів. Чарки є не тільки обов'язковим елементом кожного застілля, але і створюють відповідну атмосферу для святкового столу.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.