Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як підійти до будівництва котеджу? Що можна вважати найголовнішим в зведенні заміського будинку?

Багато хто думає, що це якість будівельних матеріалів: в якійсь мірі відповідь вірний, але споруда неможлива без проектування. Воно містить інформацію не тільки про фасаді, внутрішнього планування або будматеріалах, а й дозвіл на будівництво від органів місцевої влади.

Отримати кваліфіковану допомогу з складанням проектів можливо на сайті компанії, де зібрані найкращі фахівці даної галузі. З чого починається робота над проектом? Кожне проектування котеджів починається із зустрічі замовника з проектувальником, де перший повинен чітко вказати всі свої побажання і нюанси майбутнього будинку. Поставитися до цього етапу важливо серйозно: бажання змінити що-небудь при наявності готового документа буде неможливо виконати.

Отримавши якомога точнішу інформацію від клієнта, фахівець починає роботу над майбутнім проектом. Тут важливо не тільки правильно виконати розрахунки, але врахувати законодавство і норми ГОСТу. Які варіації проектів існують? Багато компаній пропонують своїм замовникам проекти котеджів в двох варіантах: індивідуальні (створюються під конкретний випадок з 0, вважаються найдорожчими варіантами); типові (раніше створене проектування, яке не має на увазі наступне доопрацювання і будь-які зміни).

Як стверджують фахівці, незалежно від вибору проекту, він повинен супроводжуватися архітектурним і будівельним зразком. У першому детально зображається фасад будівлі і його внутрішня частина. Грубо кажучи, це детальна промальовування кожного кута будинку. Будівельний проект складається з різного роду технічної інформації, що переноситься на 80-100 сторінок формату А3. Тут вказуються будівельні матеріали, розташування санвузлів, розеток і так далі.

Багато ігнорують цей етап, а він відіграє важливу роль: без наявності проекту без даної частини можна отримати відмову в дозволі на будівництво. Як зараз проектують будинку? Величезну популярність зараз мають швидкобудуюємі котеджі, на будівництво яких йде максимум два місяці. Їх перевага полягає в тому, що вже на етапі зведення можна змінювати ті чи інші ділянки будинку.

Як правило, в цьому випадку використовують канадські і німецькі технології будівництва. Але не все так просто: щоб розробити проект швидкого спорудження, потрібно ретельно вивчити ділянку, де буде проходити будівництво, ознайомитися з його внутрішнім плануванням і будівельними матеріалами. Як правило, дана інформація доступна при покупці типового варіанту.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.