Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати текстиль для готелю

Рушники, халати, постільна білизна, тапочки - основні види текстилю для готелів. Підбору таких виробів слід приділити особливу увагу, адже вони здатні вплинути на враження від перебування в готелі будь-якого класу.

Незалежно від виду, текстиль для готелів, обрати який можна на сайті 1001gece.com.ua, має відповідати наступним критеріям:

  1. зносостійкість. Різниця між готельним і домашнім текстилем велика. Після кожного гостя (а якщо він залишається в номері на кілька днів, то ще частіше) потрібно прати постіль, рушники. У домашніх умовах це відбувається не так часто. Однак зносостійкість полягає ще і в здатності витримувати вплив агресивної хімії, відбілювачів, дезінфекторів;
  2. гіпоалергенність. Таким повинен бути весь текстиль, адже в номери заселяються різні люди, тому важливо, щоб кожному було однаково комфортно. Рушники, халати, постільна білизна краще вибирати з натуральних матеріалів. Додавання синтетики допускається тільки в тому випадку, якщо вона гіпоалергенна;
  3. естетика. Інтер'єр готелю часто витриманий в певному стилі. Тому текстиль повинен йому відповідати. Це стосується також кольорової палітри;
  4. вартість. Дане питання особливо важливо врахувати, адже в кожному номері повинна бути 2-3 комплекти рушників, постільної білизни. Основний критерій - відповідність вартості готельного текстилю класу закладу.

Має значення колір. Прийнято вважати, що білий є самим марким, не підходить для готелів. Однак це не так, адже саме такий текстиль оптом закуповують найчастіше. Справа в тому, що його простіше відіпрати, можна використовувати відбілювачі та інші засоби, які здатні вплинути на інші кольори. Білий не линяє, не змінює відтінку.

Почати слід з рушників, адже такого текстилю, мабуть, в кожному готельному номері найбільше. Головна характеристика - гігроскопічність, тобто здатність поглинати вологу. Крім того, мають значення стійкість до усадки, якість ворсу і обробки, склад тканини, загальний вигляд. Фахівці рекомендують зупинити вибір на бавовняних рушниках з ворсом середньої довжини - в межах 5 мм. Щоб цей текстиль швидше висихав, слід підбирати моделі з плетеної окантовкою. Будь-який рушник для готелю має витримувати високотемпературне прання.

Постільні приналежності - окреме питання, адже саме вони здатні забезпечити спокійний сон і повноцінний нічний відпочинок. Як і рушник, простирадла, підодіяльники і наволочки повинні бути гіпоалергенними, так як людина безпосередньо контактує з ними. Кількість комплектів для одного номера залежить від класу, але потрібно, щоб їх було як мінімум два. Бажано, щоб були присутні окремо для літа і для зими. Нерідко готелі закуповують сатинові набори (вони підходять для будь-якого сезону).

Також важливо вибрати відповідну подушку, ковдру, плед. Має значення їх відповідність температурного режиму в номері і комфорт використання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.