Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

ДОРОСЛИЙ УРОЛОГ: КОМПЕТЕНЦІЇ ЛІКАРЯ

Часто пацієнти не записуються до лікаря, тому що просто не знають, який фахівець їм потрібен. Якщо це ваша ситуація - просто зателефонуйте нам і коротко опишіть свою проблему. Адміністратор допоможе зорієнтуватися і запише вас на первинний прийом до лікаря. Пацієнт і не повинен самостійно ставити собі діагноз. Приходити на діагностику, маючи тільки інформацію про симптоми, - абсолютно нормально.

Наприклад, вам не обов'язково навіть знати, чим займається уролог в Виннице і які методи діагностики він використовує. Замість того щоб вивчати компетенції лікарів, краще витратити час на вивчення інформації про здоровий спосіб життя. Саме це убезпечить від більшості поширених проблем.

Якщо пацієнта турбують такі симптоми, як розлад сечовипускання і біль в попереку, - значить, йому допоможе дорослий уролог. Це лікар, який працює і з чоловіками, і з жінками. Методи обстеження тут дещо відрізняються, але в цілому схожі. Сьогодні ми коротко розберемо сферу діяльності цього фахівця, розповімо про способи діагностики та про те, які операції в урологічному відділенні проводять лікарі.

ЩО ЛІКУЄ УРОЛОГ У ЧОЛОВІКІВ?

Отже, чим займається уролог? Це лікар, який вивчає і лікує органи сечовидільної системи (сечовий міхур, нирки, сечоводи, сечовий канал). Особливість захворювань цих органів в тому, що часто вони проходять у гострій формі, але на початковій стадії їх можна досить легко і швидко вилікувати. Однак це не означає, що діагноз можна поставити собі самостійно. Якраз навпаки, самодіагностика і самолікування найчастіше неефективні.

Звернутися до дорослого уролога варто при наявності будь-яких неприємних симптомів, пов'язаних з сечовипусканням (в тому числі при зміні якості сечі). Також приводом звернутися до лікаря може стати біль в нижній частині спини і живота. У чоловіків додатковими симптомами можуть бути порушення в роботі органів репродуктивної системи.

Які аналізи потрібні уролога? Знову-таки, пацієнту не потрібно дізнаватися про це заздалегідь. Всю необхідну інформацію разом з направленням на аналіз дасть вам лікар після першого огляду і консультації.

Зазвичай це такі аналізи:

  1. сечі (загальний);
  2. крові (загальний);
  3. мазки на наявність статевих інфекцій;
  4. аналізи на онкомаркери.

Крім того, існує ряд спеціальних аналізів окремо для чоловіків і жінок, пов'язаних з органами репродуктивної системи. Також дорослий уролог проводить обстеження нирок, сечового міхура і інших елементів сечовидільної системи. Це може бути УЗД, інструментальне обстеження, МРТ, ультразвукове сканування, уродинамічне дослідження.

Чи лікує уролог камені в нирках і сечовому міхурі? Так, ця проблема сьогодні досить поширена. Для діагностики необхідні різні обстеження. Лікування залежить від того, яким буде діагноз. Наприклад, виявить чи уролог камені в сечовому міхурі, сечоводах, сечівнику або нирках. Або ж порушення сечовипускання було викликано простим переохолодженням і може бути швидко усунуто.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.