Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Для чого потрібні маркетплейси і які їхні переваги

Маркетплейси можна сміливо віднести до категорії посередників між двома сторонами - продавцями і покупцями. Природно, функціонують не безкоштовно. За надані послуги стягують плату. Однак, без них працювати складніше, оскільки вони виконують безліч різних корисних функцій.

Функції маркетплейсів

  1. Збільшення аудиторії. Маркетплейси - це майданчики з високою відвідуваністю. Щомісяця на них заходять сотні тисяч людей. Завдяки цьому у продавців підвищуються шанси знайти покупців і розширити аудиторію.
  2. Швидкий запуск продажів. Маркетплейси є налагоджені екосистеми, що дозволяє продавцям економити час на старті. Останнім немає потрібні створювати вебсайти з нуля, підключати онлайн-платежі, залучати трафік.
  3. Спрощення логістики. Маркетплейси дають можливість продавцям орендувати склади і налагодити доставку. Що стосується розміру оплати і варіантів послуг, то це все знаходиться в прямій залежності від майданчика.
  4. Розширення географії покупок. Маркеплейси функціонують не тільки в Україні, але і за кордоном, що дозволяє продавцям реалізовувати продукти в інших країнах. Замовляти товары оптом та відправляти їх покупцям дуже зручно, купуючи їх напряму у виробників. Також подібні майданчики працюють з різними валютами.

Плюси маркетплейсів

Простота створення інтернет-магазину

Маркетплейс - це свого роду кращий канал продажів. На ньому продавці можуть без праці створювати за допомогою спеціальних конструкторів інтернет-магазини, які будуть щодня відвідувати тисячі покупців. У разі незадоволення відвідуваністю продавці можуть звернутися в сторонні компанії для замовлення просування на маркетплейсах з метою збільшення аудиторії.

Кращі технічні можливості

У всьому світі активно зростає кількість мобільних користувачів. Це означає, що у кожного інтернет-магазину повинна бути мобільна версія. Краще, звичайно, навіть окремий додаток. Маркетплейси надають можливість в автоматичному режимі і без оплати створити мобільну версію своєї продає інтернет-майданчики.

Рейтинги продавців і відгуки клієнтів

Навіть популярність бренду не гарантує того, що товар буде куплений. Важливу роль в цьому відіграють відгуки раніше купили їх. Позитивні відгуки - головний інструмент для залучення клієнтури. Маркетплейси допомагають продавцям отримувати більше відгуків. Як? За допомогою великого трафіку.

Послуги з бізнес-просування та реклами

Служба підтримки будь-якого маркетплейса - це експерти з різних областей. Укладаючи договір про співпрацю, продавці отримують можливість звертатися до сертифікованих і досвідченим фахівцям, що спеціалізуються, наприклад, на рекламу на маркетплейсах, просуванні, SEO та багато інших. ін. Продавців консультують по створенню інтернет-магазинів, пошуку покупців, розвитку продажів, збільшення прибутковості і популярності. Крім того, фахівці маркетплейсів регулярно проводять вебінари з метою прокачати знання користувачів в сфері e-commerce.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.