Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Медичне обладнання для стоматологічних кабінетів

У кожному добре обладнаному стоматологічному кабінеті є необхідне стоматологічне обладнання, стоматологічні інструменти та аксесуари, корисні під час лікування, а також інші види інструментів, які дозволяють стоматологам комфортно працювати і забезпечують великий комфорт і безпеку для пацієнта. Точний набір обладнання та меблів залежить від типу стоматологічного кабінету. У нашій статті мова піде про кабінет, адаптований для лікування в рамках консервативної стоматології.

Які елементи обладнання є в кожному такому офісі? Також перед покупкою потрібно знати класифікацію медичного обладнання та меблів для стоматологічних кабінетів і в цьому вам допоможе медичний портал https://www.orosmed.com.ua, де можна замовити все необхідне, в тому числі і столик медицинский.

В першу чергу стоматологічна установка

Основним елементом обладнання кожного стоматологічного кабінету, не тільки того, в якому приймаються пацієнти в рамках консервативного лікування, є стоматологічна установка. Пристрій включає стоматологічне крісло, стіл стоматолога, стіл асистента, ножний контролер, плювальницю для пацієнта, а також лікувальну лампу і консоль стоматолога з усіма стоматологічними свердлами та іншими електричними інструментами.

Стоматологічні інструменти

Жоден стоматологічний кабінет не міг би виконувати свою функцію - приймати пацієнтів, не маючи необхідних стоматологічних інструментів. Це не одна група, а кілька різних видів аксесуарів. У загальній стоматології, тобто консервативній стоматології, використовуються наступні види стоматологічних інструментів:

  1. Діагностичні інструменти - в першу чергу стоматологічні дзеркала, стоматологічні пінцети і тверді стоматологічні зонди.
  2. Інструменти для ізоляції оброблених зубів від вологи - в цю групу входять різноманітні інструменти і аксесуари, які стоматолог використовує для сушіння оброблюваної ділянки в порожнині рота. Це пінцети і транспортувальні тампони, ватяні кульки і лігнін.
  3. Інструменти для препарування та заповнення порожнин - включаючи так звані зубні палички і зубні наповнювачі, за допомогою яких порожнини формуються таким чином, щоб їх можна було щільно заповнити пломбою.
  4. Ендодонтичні інструменти - це інструменти, які стоматолог використовує для лікування кореневих каналів. Ці інструменти дозволяють стоматологам проникати в коронку зуба, а також розширювати та розвивати зубні канали.

Всі перераховані вище елементи обладнання кабінетів консервативної стоматології характерні не тільки для них. Деякі із зазначених пристроїв і інструментів використовуються також в інших типах стоматологічних кабінетів. Ці інструменти є просто невід'ємною частиною обладнання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.