Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати бетон?

Як вибрати бетон? В процесі реалізації будівельної інвестиції на кожному етапі будівництва ми вирішуємо, з чого побудувати будинок або іншу будову. На остаточне рішення впливає безліч факторів, у тому числі:

  1. Довговічність даного рішення
  2. Вартість
  3. Очікуваний фінальний візуальний ефект і т. д.

Щоб зробити правильний вибір, інвестор шукає в сотнях матеріалів з описом різних технологій будівництва, читає поради, що містяться в популярній галузевій пресі та інформаційних матеріалах виробників. На жаль, важко знайти достовірну інформацію про бетоні, в якій основна увага приділяється його міцності, в загальнодоступній пресі і в Інтернеті. На думку пересічного інвестора, краще бетон більш високого класу міцності, але це не завжди так. Купити бетон можна на сайті https://beton-company.com.ua/.

Індивідуальний інвестор або підрядник замовляє бетон, який входить в будівельний проект - і там ми найчастіше бачимо такі знаки, як B20, B25 або B30, що означає клас міцності на стиск. При введенні такого положення проектувальник бере до уваги тільки конструктивні міркування, тобто ті, які забезпечують структурну стійкість будівлі, але не бере до уваги умови навколишнього середовища, в яких конструкція буде використовуватися.

Кращим прикладом ігнорування умов навколишнього середовища є всілякі зовнішні бетонні покриття. З точки зору будівництва - в більшості випадків досить бетону B20 (згідно з новою номенклатурою C16 / 20), і, на жаль, він також використовується в разі індивідуального інвестора. Однак яке розчарування, коли через пару-другу зиму бетон починає кришитися на поверхні - інвестор починає скаржитися на якість продукту - на те, що він слабкий, недовговічний, що немає цементу і т. д.., А чи так це? А може проблема в іншому - може просто не той товар.

У разі бетонних покриттів правильний вибір бетону - це бетон класу C30 / 37 XF4. Чому такий міцний, якщо вистачить бетону В20? Ну, тому що в цьому випадку набагато важливіше стійкість до знакозмінному впливу морозу, який є причиною поверхневого руйнування поверхні.

Кожен раз, перш ніж замовляти бетону, якщо він не входить в проект, давайте розглянемо, в яких умовах він буде працювати - буде він піддаватися впливу морозу, дорожньої солі, середовища з підвищеним вмістом сульфатів, кислот або буде постійно піддається стиранню? У кожному разі міцність - це ще не все - також важливо правильно визначити умови, в яких бетон буде працювати - так звані клас витримки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.