Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати маску для волосся

Найчастіше вибрати підходящий засіб по догляду за волоссям важче, ніж вирішити логарифмічну завдання. Для нормального, для жирного, для схильного до сухості, для ламкого, для густого, для кучерявого - вибір засобів по догляду за волоссям на сайті https://suemade.com/ вражає своєю різноманітністю і навіть ставить в ступор. І іноді ми вибираємо шампунь і кондиціонер або з натхнення, або виходячи з власних переконань про те, яке у нас повинне бути волосся. Через неправильно підібрані засоби волосся стає тьмяним, ламким, а ми в розгубленості розводимо руками і знову беремося скуповувати маски, масла і кондиціонери.

Якщо вас не влаштовує стан волосся, не поспішайте хапатися за ножиці та вирішувати проблему радикально. Побачити в дзеркалі красиві хвилясті локони допоможе правильна маска. Такий засіб для інтенсивного догляду здатний на багато що: оживити пасма, подарувати їм пружність і здорове сяйво. Головне - знати, як вибрати маску для волосся. Про це ми зараз і поговоримо.

Особливості вибору

Вибір маски для волосся - справа не двох хвилин. Щоб правильно підібрати засіб, радимо не поспішати і розібратися не тільки з типом волосся, але і з їх поточними потребами.

Адже маска для жирного або для сухого волосся - це занадто загальне поняття. Краще звузити його до конкретно ваших проблем. Вибрати відповідний продукт допоможе наша шпаргалка:

  1. волосся пошкоджене, посічене, мляве - відновлююча маска;
  2. тьмяне, тонке, пористе, пересушене - зволожуюча або живильна маска;
  3. неслухняне, що стирчать, погано укладається - розгладжуюча маска;
  4. рідке, обсипається, повільно росте - маска зміцнююча або активуюча зростання;
  5. пофарбоване, пересвітлене - маска з захистом кольору або яка нейтралізує жовтизну.

Є і ще деякі деталі, які можуть вплинути на ваш вибір. Наприклад, за способом застосування маски діляться на змиваються і не змиваються. Якщо вам хочеться додаткової яскравості кольору, можна вибрати тонуючу маску, яка буде освіжати відтінок волосся. А коли потрібно виїхати у відрядження або подорож, варто підбирати міні-версії в м'якій упаковці.

І не турбуйтеся, якщо раптом не вдалося вдало підібрати маску з першого разу. Іноді на це потрібен час. А щоб вибрати було простіше, можна починати з пробників.

Правила застосування

Знати, як підібрати маску для волосся, добре, але треба ще й вміти правильно нею користуватися.

Так, звичайно маски застосовують один-два рази на тиждень і наносять тільки на полотно волосся, не зачіпаючи шкіру голови. Однак це не стосується коштів для усунення лупи, активізації росту волосся, запобігання випаданню: вони призначені саме для коренів і шкіри. Якщо сумніваєтеся, звертайте увагу на рекомендації виробника. Вони підкажуть, як використовувати продукт правильно - на вологі або сухі волосся, на корені або кінчики, а також на скільки хвилин залишати суміш після нанесення і чи потрібно взагалі її змивати.

У всьому важлива постійність: результат не проявиться відразу, тому слід пройти повний курс і витратити тюбик до кінця. В середньому на це йде один-два місяці.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.