Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Причини поломки навіть найдорожчих кондиціонерів

Купуючи кондиціонер, ми розраховуємо на тривалий термін його служби, а це 7 – 13 років, залежно від класу обраної техніки. В наш час є можливість дізнатися повну інформацію про кожну модель: як вона працює, реальний термін експлуатації, всі плюси та мінуси роботи. Також можна знайти 100500 порад, як продовжити життя кліматичної техніки.

Проте часто відбуваються поломки навіть у найдорожчих моделях кондиціонерів. Переважна більшість покупців навіть не беруть інструкцію до рук заздалегідь знаючи "поради щодо догляду кондиціонера з YouTube". Найчастіше банально, але це не правильна експлуатація. Викликати спеціалістів для ремонту можна на сайті fixme.com.ua/remont-kondytsioneriv/.

Основні поломки кондиціонерів

Кліматична техніка вимагає ретельного та своєчасного догляду, у принципі, як і будь-яка техніка. Якщо не правильно використовувати спліт-систему більше трьох років, то вона вийде з ладу і буде потрібно ремонт замість стандартного технічного обслуговування.

У той же час ламаються і швидко, як недорогі кондиціонери: від Zanussi або LG, так і елітні Daikin, Mitsubishi Electric або Fujitsu. Відмінність полягає лише в тому, що дорожчі, як правило, обладнані декількома ступенями захисту від некоректного використання.

Для того щоб зрозуміти, чому спліт-системи виходять з ладу, потрібно розуміти принцип роботи, щоб знати, де шукати несправність. Стандартний комплект спліт-системи складається із двох блоків: внутрішній та зовнішній.

У зовнішньому блоці розташовані:

  1. радіатор (конденсатор),
  2. вентилятор,
  3. компресор.

У внутрішньому блоці кондиціонера розташовується радіатор (випарник) та вентилятор.

При монтажі блоки з'єднуватимуться спеціальними мідними трубками. Саме по них проходить фреон та олія після включення кондиціонера під тиском у 15 атмосфер. У той же час вентилятори, які вбудовані в обидва блоки (зовнішній та внутрішній) обдувають радіатори та сприяють планомірному розподілу охолодженого повітря по всьому просторі.

Що ж найчастіше виходить із ладу в кондиціонерах?

Є дві основні причини, які виводять із ладу кондиціонери:

  1. забруднення фільтрів,
  2. витік фреону.

У домашніх умовах можна просто вийняти фільтр із блоку та промити його під проточною водою.

Причини поломки навіть найдорожчих кондиціонерів?

Професійне чищення більш глибоке і ретельне, яке очищає не тільки зовнішній фільтр, але і всередині пристрою. Майстри використовують професійне обладнання та засоби за допомогою яких під високим тиском вичищаються всі мікроби та грибки, які встигли осісти всередині спліт-системи. Рекомендована кількість чисток – 1 раз на місяць. Будьте впевнені, що за допомогою простих процедур можна продовжити термін експлуатації на багато років.

Ще одна причина поломки – витік фреону із системи. Є норма – це до 8% кількості фреону в спліт-системі. Все, що вище 8% – це вже критична ситуація, за якої необхідно терміново зробити дозаправку. Які можуть бути причини витоку? Найчастіше – неякісний монтаж. Якщо не вчасно викликати майстра та заправити, то кондиціонер повністю втратить весь фреон лише за кілька тижнів. Тому компресор перестане працювати. Ремонт компресора є досить дорогим, приблизно половина вартості нового кондиціонера.

Отже, для попередження прикрих проблем із кондиціонером потрібно:

  1. купувати якісну техніку;
  2. монтажні роботи повинні виконувати професіонали, майстри своєї справи;
  3. сервісне обслуговування проводити вчасно та регулярно при необхідності дозаправляти кондиціонер фреоном.

Це головні правила, які вам потрібно дотримуватися, щоб кондиціонер працював якісно, не завдаючи вам зайвих проблем і незручностей, і не змушуючи звертатися до служб, що проводять ремонт кондиціонерів. У домашніх умовах можна просто вийняти фільтр з блоку та промити його під проточною водою. Професійне чищення більш глибоке і ретельне, яке очищає не тільки зовнішній фільтр, але і всередині пристрою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.