Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості стендів розвал-сходження

Для забезпечення правильної поведінки транспортного засобу на дорозі необхідно виконувати процедуру регулювання кутів установки коліс. Вона нормалізує хід автомобіля, підвищує безпеку їзди та продовжує термін служби шин. Через знос підвіски машини та погану якість доріг необхідність у перевірці параметрів кутів виникає регулярно, що сприяє попиту на подібну послугу.

Для регулювання на автосервісах використовується спеціалізоване обладнання – станок для развала схождения, який потрібно правильно вибрати.

Які стенди розвал-сходження використовують на автосервісах?

Подібне обладнання представлене у широкому асортименті. Від функціонала та конструкції стенда розвал-сходження залежить точність вимірювань, принцип роботи та вартість обладнання.

Основні групи стендів:

  1. Оптичні – оснащені кордовими нитками, якими проводяться заміри, а передача сигналу відбувається по проводах.
  2. Лазерні – працюють за допомогою інфрачервоних головок, що вимірюють кут нахилу шляхом спрямування променів, дозволяють регулювати окремо передню та задню колісну вісь.
  3. Радіоканальні – мають схожий принцип дії, але знімають показники за допомогою радіосигналів, що потребує їх використання у добре ізольованих приміщеннях.
  4. Комп'ютерний стенд 3d развал схождения – оснащений камерами та спеціальними мішенями, що дозволяють виводити на монітор тривимірну модель автомобіля, та за рахунок високої точності відображають навіть приховані пошкодження.
  5. Окрему категорію займають безконтактні стенди на розвал-сходження. Вони вважаються обладнанням найвищого рівня та через високу вартість використовуються тільки у фірмових автосервісах.

Які фактори впливають на вибір стенда розвал-сходження?

Перед тим, як придбати обладнання для регулювання кута нахилу коліс, необхідно скласти перелік вимог до нього. Попередньо слід оцінити габарити та марки автомобілів, що обслуговуються. Якщо автосервіс обслуговує легкові машини середньої цінової категорії, оптимальним рішенням буде кордовий або інфрачервоний стенд.

До того ж потрібна оцінка передбачуваного навантаження на стенд. Вона залежить від інтенсивності потоку авто, оскільки за великої кількості клієнтів збільшується швидкість обслуговування. Ну і важливо врахувати умови монтажу та доступну площу для встановлення стенда розвал-сходження, і відповідно досвід самих майстрів при покупці просунутих моделей.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.