Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати кігтеточку для кота?

Кігтеточка - мабуть, найдоступніший і ефективніший спосіб звернути увагу нявкаючого вихованця зі шпалер і м'яких меблів у менш невинне русло. Котячий інстинкт підточувати пазурі, на жаль, у домашніх вихованцях розвинений так само сильно, як і в диких. Тому покупка або виготовлення кігтеточки стає першочерговим завданням, якщо у вашому будинку з'явився представник котячих.

Загляньте в кілька зоомагазинів, і у вас очі розбіжаться від асортименту найрізноманітніших кігтеточок та кігтедралок. Як у всьому цьому різноманітті асортименту зоомагазину TOR ZOO вибрати ту, яка припаде до душі вашому вихованцю і зможе замінити собою, наприклад, спинку крісла? Як не викинути гроші на вітер?

Вивчаємо переваги кота/кішки

Перш ніж вирушити за ідеальним подарунком своєму вихованцю (і власним нервовим клітинам), потрібно уважно постежити за ним і згадати всі його смаки та переваги в плані «підточування» кігтів. Від цього залежить, який тип кігтеточки вашому улюбленцю потрібен. Ваша домашня тварина любить дряпати шпалери на кутах - необхідна кутова кігтеточка, яка прикріплюється до улюбленого у тваринного кута стіни на спецклей, двосторонній скотч або шурупи. Якщо кіт/кішка часто точить пазурі об килим або ковролін - купіть своїй тварині горизонтальну когтедралку. Якщо ваш вихованець небайдужий до оббивки м'яких меблів - його увагу може відвернути вертикальна кігтеточка або багаторівневий ігровий комплекс.

Матеріали та форми:

1. У випадку, коли йдеться про вертикальні кігтеточки, першими на думку спадають стовпчики, обмотані канатиками, мотузками. Таке пристосування для упорядкування кігтів вашого кота не складе труднощів зробити самим (вийде в рази дешевше). До верхівки можна причепити кілька «заманок», що висять «котячих» іграшок, щоб мотивувати тварину точити кігтики саме тут.

2. Магазинні горизонтальні кігтеточки також легко можна замінити на саморобні. Для цього потрібно лише взяти дощечку і обтягнути її ковроліном, тканинним покриттям тощо. Головне, щоб матеріал був досить стійким і витримав атаки кігтів кішки. А ще щоб не сипався, щоб тварина не наїлася «шметків кігтеточки».

3. За таким же принципом можна зробити і кутову кігтеточку для порятунку шпалер на кутах, що особливо привертають увагу вашого вихованця. Для цього потрібно з'єднати дві дощечки з оббивкою з матеріалу, що підходить для дряпання, під прямим кутом і прикріпити на кут стіни.

До речі, небажано купувати/робити кігтеточки із зовнішнім покриттям з дуже міцного матеріалу, за який кіт/кішка може зачепитися, застрягти кігтем і навіть пошкодити його (на зразок міцного каната або сизалевого джгута). Поєднуємо корисне з приємним - кігтеточка може бути дуже багатофункціональною, якщо вона цікавої форми і зроблена з цікавим дизайном. Тоді вона буде не тільки користь вашому вихованцю приносити, але й інтер'єр прикрасить. Також кігтеточка може бути частиною будиночка для вашого улюбленця. Так ці два котячі атрибути та місця займатимуть поменше, і до кігтеточки тварині легше буде звикнути.

До речі, якщо ви придбали/зробили окремо розташовану кігтеточку, то її найкраще розмістити поруч із будиночком вихованця, місцем для сну або, наприклад, поряд з кріслом, оббивку якого ви хочете «підмінити» кігтеточкою. Важливо, щоб кігтеточка була надійно закріплена або стійко стояла. Ще щоб полегшити звикання тварини до нововведення в будинку, зовнішній матеріал кігтеточки можна побризкати відваром котячої м'яти або, якщо ви робите подарунок своєму вихованцю самі, розташувати тканинний пакетик з котячою м'ятою або валеріаною під верхнім шаром кігтедралки. Словом, експериментуйте, пробуйте різні форми кігтеточок та способи привчання домашнього вихованця до них. Рано чи пізно ви знайдете ту, що завоює любов вашого кота/кішки, і його увага не привернуть більше ні шпалери, ні килими, ні меблі.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.