Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як роздати мобільний інтернет

Якщо ваш смартфон або планшет має доступ до інтернету, а інші пристрої не підключені до мережі, ви можете використовувати його як модем і роздати мобільний інтернет іншим своїм гаджетам. Для цього передбачено два типи підключення і всі вони не потребують додаткового софту або обладнання. Все робиться засобами смартфона або планшета, а також операційної системи Android.

У цій статті пізнавальний журнал «LifeHack» розповів про всі три способи, за допомогою яких ви зможете роздати мобільний інтернет зі смартфона іншим пристроям.

Мобільний інтернет по Wi-Fi

Найбільш простий спосіб передбачений у тому випадку, якщо пристрій, який прийматиме інтернет, що роздається, має модуль Wi-Fi. Для того, щоб роздати мобільний інтернет з вашого смартфона та перетворити його на невелику бездротову точку доступу вам необхідно виконати наступні кроки:

  1. Відкрийте “Налаштування” смартфону або планшета.
  2. Виберіть категорію “Бездротові мережі” та відкрийте пункт “Ще”.
  3. Відкрийте “Режим модему” та активуйте точку доступу Wi-Fi.
  4. У параметрах точки доступу вкажіть ім'я майбутньої мережі та пароль для неї.
  5. Увімкніть Wi-Fi на другому пристрої і зробіть пошук і підключення до нової Wi-Fi мережі, що створена.

Важливо!

Алгоритм налаштувань роздачі мобільного інтернету може відризнятися, залежно від виробника і моделі вашого гаджета, версії прошивки операційної системи. В деяких сучасних моделях смартфонів розділ “Точка доступу Wi-Fi” буде доступним одразу в кореневому розділі “Налаштування”.

Коли закінчите, не забудьте вимкнути точку доступу Wi-Fi , щоб надмірно не навантажувати смартфон.

Мобільний інтернет через Bluetooth

Якщо у пристрої, який прийматиме сигнал, немає модуля Wi-Fi або він недоступний з якихось причин, використовуйте як передавач модуль Bluetooth. Як це зробити:

  1. Відкрийте “Налаштування” смартфону або планшета.
  2. Виберіть категорію “Бездротові мережі” та відкрийте пункт “Ще”.
  3. Активуйте Bluetooth-модем.
  4. Поверніться до кореневого меню “Налаштування” та, відкривши налаштування Bluetooth, активуйте режим видимості іншим пристроям.

Для того, щоб прийняти інтернет, що роздається смартфоном через Bluetooth, у другому пристрої завантажте та встановіть програму BlueVPN. У його головному меню увімкніть пошук Bluetooth-пристроїв, знайдіть той самий смартфон або планшет, який роздає інтернет і з'єднайте пару.

Важливо!

В деяких сучасних моделях смартфонів для активації Bluetooth-модему достатньо зайти в розділ “Точка доступу Wi-Fi”, який часто знаходиться одразу в кореневому розділі “Налаштування”.

Мобільний інтернет по USB

Для підключення смартфона як USB-модем для вашого ноутбука або комп'ютера зробіть наступне:

  1. Спочатку підключіть смартфон до комп'ютера кабелем.
  2. Відкрийте “Налаштування” > “Бездротові мережі” > Увімкніть режим модему USB.
  3. Виберіть створене підключення до комп'ютера в Центрі керування мережами.

Важливо!

В деяких сучасних моделях смартфонів для активації функції передачі мобільного інтернету через USB достатньо зайти в розділ “Точка доступу Wi-Fi”, який часто знаходиться одразу в кореневому розділі “Налаштування”.

Включеною роздачею мобільного інтернету краще не зловживати, тому що відбувається зайве нагрівання пристрою і акумулятор сідає значно швидше. Якщо інтернет потрібен постійно, спробуйте вибрати роутер. Для таких завдань підійде будь-який недорогий варіант.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.