Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Побутовий, напівкомерційний чи комерційний — який ковролін обрати?

Серед усіх різновидів підлогового покриття ковролін тривалий час утримує пальму першості. Це покриття легко укладати, воно досить універсальне, адже може укладатися навіть у приміщеннях з високим рівнем навантаження на підлогу. Обирати ковролін слід, враховуючи призначення приміщення та рівень навантаження. Згідно з цими критеріями розрізняють ковролін побутовий, напівкомерційний чи комерційний, котрі відрізняються класом зносостійкості.

В чому полягає різниця між типами ковроліну? 

Побутовий ковролін розрахований на укладання в житлових помешканнях: вітальні, спальні, дитячі кімнати. Напівкомерційний ковролін може стати чудовим вибором для коридору, сходових клітин, кухні, невеликих офісів. Цей різновид ковроліну виготовляється з матеріалів підвищеної зносостійкості, котрі не втрачають привабливого вигляду навіть після багатьох років експлуатації.

Найстійкіший та найдовговічніший — комерційний ковролін. Такий тип покриття виготовляється на товстій основі, котра часто містить гумовий прошарок, що надає витривалості до вологи. Комерційний ковролін розрахований на укладання у великих офісних приміщеннях, торгових центрах, закладах громадського харчування.

Популярні різновиди ковроліну для житлового помешкання 

Якщо ви шукаєте простий в догляді, універсальний ковролін для житлових кімнат, зверніть увагу на оригінальну серію Virtual Epic. У цьому покритті втілені елегантність та комфорт, що допоможуть створити затишок у житловому помешканні. Дизайн ковроліну відрізняється оригінальним абстрактними візерунками, виконаними в пастельних тонах, котрі можна використати практично в будь-якому інтер'єрі. Ворс саксоні висотою 6 мм виготовлено з міцного та довговічного поліестеру. Цей матеріал не лише витривалий, але й приємний на дотик.

Характерною відмінністю є основа AntiSlip, котра запобігає ковзанню, утримує покриття на місці. Завдяки цій особливості підвищується рівень безпеки у кімнаті.

Також для ковроліну характерні такі відмінності:

  1. легкість догляду — хоча ворс має середню довжину, він не потребує особливих процедур, легко чиститься від бруду;
  2. довговічність, стійкість до зминання та зношування;
  3. антистатичні властивості і тому до поверхні килима не прилипає пил;
  4. чудові показники еластичності — кожен крок на ковроліні надає відчуття легкості.

Супер витривалий ковролін для комерційного використання 

Для монтажу в офісних приміщеннях, готелях, закладах громадського харчування, доцільно обрати ковролін Condor Solid. Представлений в базових відтінках, цей ковролін має синтетичну джутову основу, котра чудово протистоїть деформаціям та пошкодженням. Жорсткий ворс із поліаміду висотою 3.5 мм зберігає естетику та первісний вигляд протягом довгих років.

Обрати естетичний, практичний та довговічний ковролін для будь-якого помешкання вам допоможуть у магазині «ПолMall».



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.