Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У Запоріжжі зафіксовано відразу два випадки захворювання на ботулізм

У Запоріжжі зафіксовано відразу два випадки захворювання на ботулізм. Пацієнти 1996 і 1967 років народження, перебувають у важкому стані. Дану інформацію оприлюднили на офіційному сайті Запорізького обласного лабораторного центру.

Згідно з даними відомства, двоє місцевих жителів Запоріжжя в минулу п'ятницю, 3 листопада, були госпіталізовані в обласну клінічну лікарню. У пацієнтів за результатами аналізів підтвердився діагноз ботулізм. Медики відзначають, що напередодні хворі вживали в їжу в'ялену рибу, а також ікру домашнього приготування. В результаті люди відчули загальне нездужання, зокрема у пацієнтів піднялася температури тіла, з'явилася блювота, багаторазовий стілець та інше.

У лабораторному центрі відзначили, що обидва пацієнта станом на понеділок, 6 листопада, знаходяться в реанімаційному відділенні. Запорізькі медики оцінюють їх стан здоров'я як вкрай важкий.

Крім того у відомстві ще раз звернули увагу на несприятливу епідемічну ситуацію, в зв'язку з чим закликали громадян виключити з раціону копчену і в'ялену рибу, консервовані гриби і копчене м'ясо, особливо домашнього приготування, адже саме зазначені продукти стають джерелом зараження небезпечним захворюванням.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь