Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості носіння контактних лінз у жінок

Найтиповішим клієнтом кабінету контактних лінз або інтернет магазину, що здійснює доставку лінз є працююча в офісі жінка 22-27 років, одружена, має одну дитину і постійно застосовує недешеву косметику. Такі наші і, ймовірно не тільки наші багаторічні спостереження. Проте використання контактних лінз жінками має ряд відмінностей від "чоловічого варіанту" що обумовлено як медичними так і соціальними причинами.

Найважливішими особливостями (а не проблемами!) використання контактних линз жінками є такі:

  1. 1 постійне застосування косметики для обличчя та волосся
  2. 2 часте використання кольорових контактних лінз
  3. 2 можливе застосування оральних контрацептивів (протизаплідних таблеток)
  4. 3 вагітність і пологи

Косметика

Найбільш ненависним продавцями контактних лінз косметичним засобом є лак для волосся. Розпорошуються в повітрі частинки лаку глибоко потрапляють в товщу лінзи і залишаються там до (дуже близького) кінця терміну її використання. Частина цих частинок має контакт зі слизової оболонки ока і викликає відчуття чужорідного тіла (смітинки) в оці, інші частинки можуть викликати фарбування і зміна властивостей контактних лінз. Витягти їх немає ніякої можливості ні промиванням в розчинах для лінз ні механічним шляхом. Попадання значної кількості лаку може зіпсувати лінзу за один ранок.

Радикальним способом профілактики такого сумного результату може бути надягання контактних лінз після завершення укладання волосся. На жаль, за численними відгуками користувачів, ця послідовність вельми незручна. Як більш "м'який" варіант можна застосовувати лак при одягнутих контактних лінзах але з щільно закритими очима. У цьому випадку деякі частинки лаку все одно потраплять в лінзи, але кількість їх буде істотно менше і можливо лінзи проживуть відміряний їм термін, особливо для лінз з коротким терміном використання. Інші косметичні спреї також можуть впливати на лінзи але ступінь їх "шкоди" істотно менше

До речі, вот на сайті інтернет-магазину linza ви можете придбати якісні лінзи за найвигіднішими цінами вже зараз.

З інших косметичних засобів, здатних потрапити в очі і відповідно викликають занепокоєння за стан контактних лінз відзначені пудра і туш.

Більш безпечний спосіб їх застосування це нанесення їх уже після надягання контактних лінз. За вибором засобів можна дати наступні рекомендації:

1 Туш краще застосовувати водорастворимую, оскільки використання водостійкої туші може псувати контактні лінзи. В ідеалі - застосовується туш на якій є напис - "для контактних лінз" англійською або іншою мовою. Обов'язковою умовою безпечного використання є напис про те що туш пройшла офтальмологічний контроль.

2 Щоб запобігти попаданню в очі, пудра, рум'яна і тіні повинні бути щільними і не повинні бути високодисперсними.

3 Для зняття макіяжу переважно використовувати спеціальні серветки, оскільки рідкі засоби для зняття косметики - найважливіші джерела жирових забруднень лінз.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь