Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Шахраї створили сайт-двійник «Ощадбанку»

В просторах інтернету створений і активно працює сайт-двійник державної фінансової установи «Ощадбанк». Про те, що за допомогою даного ресурсу шахраї наживаються на українських громадянах, повідомили в прес-службі «Ощадбанку» в понеділок, 26 березня.

У відомстві розповіли, що головною відмінністю сайту-дублера є адреса. Так, офіційна адреса «Ощадбанку» закінчується національним доменом - ua, а сайт зловмисників - com. Представники державної фінансової установи відзначили, що банк не має жодного відношення до зазначеного інтернет-ресурсу або розміщеної на ньому шахрайської копії онлайн-банкінгу.

На даний момент за фактом події керівництво «Ощадбанку» звернулося до Департаменту кіберполіції, а також до Служби безпеки України з вимогою заблокувати сайт шахраїв, при цьому фінустанова поінформувала і Національний банк. У зв'язку з тим, що хостинг ресурсу зловмисників знаходиться за кордоном, для його закриття і блокування знадобиться певний час. Підкреслюється, що клієнти «Ощадбанку» ні в якому разі не повинні реєструватися або здійснювати будь-які операції за допомогою даного сайту, щоб не стати жертвами шахраїв.

 



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь