Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

В Україні створили «розумний» лічильник, який дозволяє економити на комуналці

Українські винахідники завершили роботи над унікальним лічильником, який дозволить заощадити на комунальних послугах в середньому до 3-х тисяч гривень в рік. Як поінформували розробники «розумного» пристрою, на створення цього приладу, якому, до речі, немає аналогів в Україні, витратили близько 2-х років, а також 20 тисяч доларів.

Відзначається, що лічильник, як правило, встановлюється в електрощиток або туди, де розташовані лічильні пристрої прийому ресурсів (води, газу). Після цього на встановлене обладнання надходить інформація про кількість спожитих ресурсів. Ці дані за допомогою бездротової мережі Wi-Fi передаються на хмарний сервер. Клієнт у свою чергу на своєму гаджеті, де встановлена ​​спеціальна програма, яка щохвилини відстежує всі витрати, бачить на графіку, скільки він витратив грошей на той чи інший ресурс. Наприклад, 1 підігрів води обходиться абоненту в 4 гривні. Якщо в день 2-3 рази цей підігрів відбувається без певної необхідності, то, скасувавши цю процедуру, можна заощадити 8-10 гривень в день, відповідно в місяць - 300 гривень, на рік - близько 3-х тисяч гривень.

Таким чином, лічильник допомагає клієнту визначити, коли саме було використано найбільше ресурсів, після чого підказує, як скоротити витрати. До слова, для установки «розумного» пристрою не потрібні будь-які дозволи.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь