Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

У модернізації українського військового флоту хоче взяти участь Дунайське пароплавство

А якщо точніше - то до будівництва нових бойових одиниць або модернізації старих дуже хоче приступити державне підприємство "Українське Дунайське пароплавство" на базі суднобудівного заводу в Кілії на півдні Одеської області.
Українське Дунайське пароплавство (УДП) звернулося до Міністерства інфраструктури України, Міністерства оборони і посольства Великобританії з метою залучення підприємства до військового кораблебудування в рамках нещодавно підписаних договорів з Туреччиною і Великою Британією. Відповідний лист було направлено ще в грудні 2020 року.

Зокрема УДП планує виконати контракт на базі свого відокремленого структурного підрозділу - Кілійського суднобудівно-судноремонтного заводу (КССРЗ). Пароплавство відзначає, що у 2020 році, незважаючи на пандемію коронавірусу, колектив кілійського заводу своєчасно і якісно виконав контракт.

"Ми запросили представників Міністерства оборони України відвідати КССРЗ і ознайомитися з можливостями заводу. КССРЗ є одним з найбільш стратегічних підприємств в регіоні і має надзвичайно великий потенціал для розвитку суднобудування, зокрема і будівництва військових кораблів. Ми впевнені, що КССРЗ зможе виконати замовлення на якісному і високому рівні. зокрема, виконання контракту з будівництва 8 катерів класу Barzan дозволить вивести завод на новий рівень, розвивати підприємство, посилити його позиції на міжнародному ринку", - підкреслив в.о. голови правління ПрАТ "УДП" Олексій Хомяков.

Судячи з усього, мова йде про можливість будівництва в Кілії корпусів для катерів "британського" проєкту для ВМС України або "французького" для Держприкордонслужби.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.