Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Переваги і недоліки офшорних компаній

Для багатьох підприємців офшори - прекрасна можливість досить швидко заробити пристойний капітал. Адже офшорна зона, на території якої розташоване підприємство, є цілком законним інструментом для економії на податках і інших витратах. В результаті цього грамотний підприємець досягне поставленої мети - отримає максимальний прибуток. Однак є переваги і недоліки офшорних компаній, як і в будь-якій сфері бізнесу. Про них докладніше в статті.

З тієї простої причини, що підприємства в офшорній зоні мають масу значних переваг, цей бізнес досить затребуваний.

До речі, на сайті http://aar.com.ua/ua/services/offshory-i-zarubezhnye-kompanii ви можете отримати більше інформації стосовно офшорів.

Перевагами офшорів можна назвати:

  1. Немає податків на прибуток. Власник офшорній компанії зобов'язаний сплатити фіксований щорічний внесок і повністю звільняється від оподаткування.
  2. Зареєстрований офшор може повноправно вести діяльність на міжнародному ринку в будь-якій ніші.
    Реєстрація офшорної компанії відбувається швидко. Досить придумати оригінальну назву підприємства та надати документи.
  3. Власник компанії може вибрати оптимальну для нього форму організаційно-правової діяльності з досить широкого списку.
  4. Початкові витрати на офшор мінімальні, так як вони абсолютно позбавлені аудиту компанії.
  5. Після реєстрації офшору підприємець може відкрити банківський рахунок, не будучи присутнім при процедурі, а зробити все на віддаленому доступі.
  6. Інформація про офшорній компанії повністю конфіденційна, і зажадати її може заявник тільки через суд.
    Після реєстрації офшору підприємець може відкрити банківський рахунок, не будучи присутнім при процедурі, а зробити все на віддаленому доступі.

Недоліки офшору:

  1. Офшорним організаціям міжнародні і наші компетентні органи приділяють особливу увагу, що може перешкодити стабільному розвитку і процвітанню бізнесу.
  2. Спочатку необхідно грамотно і максимально ретельно вибирати сприятливу сферу бізнесу, так як є присутнім ризик розорення компанії-офшору через зміни законодавства.
  3. Міжнародні та вітчизняні підприємства можуть відмовляти у співпраці або виявляти недовіру в роботі з офшорною компанією.
  4. Офшорним підприємствам часто відмовляють у кредитуванні.

Існують проблеми офшорного бізнесу по залученню капіталу. Офшорам заборонено розміщення акцій та інших цінних паперів в і на багатьох престижних біржах за кордоном. Відповідно, залучати додатковий капітал для інвестування об'єктів і проектів підприємству складно.

Ще однією проблемою для офшорних підприємств є нестикування в правомочиях між офшорами і інтересами ІП, інших юридичних осіб та держави.

Як би там не було, плюси і мінуси є в будь-якому бізнесі. Слід знати, що багато в чому успішна діяльність офшору і вплив проблемних факторів на підприємство залежить від професіоналізму власника і акціонерів, знання законів країни-офшору. Тоді розвиватися і процвітати можна посиленими темпами.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь