Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Види і особливості ліфтів

В останні десятиліття сфера виробництва ліфтового обладнання вийшла на новий рівень - заводи-виробники поліпшили якість традиційних ліфтів, випустили нові моделі для задоволення практично будь-яких громадських і господарських потреб. Так що вибрати оптимальну машину з великого різноманіття пропозицій - складне завдання, що вимагає уважного вивчення ринку.

Класифікація ліфтів

Перш ніж придбати ліфтове устаткування, потрібно зорієнтуватися у видовому розмаїтті підйомних машин. Серед головних критеріїв вибору можна виділити конструктивні особливості тягового приводу і призначення ліфта.

Основні типи підйомних механізмів

Електричний ліфт від http://izamet.com.ua/ - найпоширеніший варіант для обслуговування висотних будівель. Кабіна приводиться в рух за допомогою електромотора, системи металевих канатів і противаги. Такі ліфти відносно прості в монтажі, мають високу швидкість спуску / підйому, працюють практично без вібрації і шуму.

Гідравлічний ліфт - надійне обладнання з високою вантажопідйомністю. Рухом кабіни управляє гідравлічна система, яка забезпечує плавність ходу і високу точність зупинок. Гідравлічні ліфти повільніше електричних, але економічніші - енергія витрачається тільки на підйом кабіни. У разі збою електропостачання ліфт плавно опускається на нижній поверх, що актуально при перевезенні пасажирів.

Пасажирські ліфти

Безпечні машини призначені для перевезення людей і легких вантажів, наприклад побутової техніки, предметів домашнього ужитку.

Типові ліфти для житлових і громадських будівель. Ліфти в житлових будинках розраховані на одночасне переміщення 4-6 чоловік, в громадських будівлях зустрічаються кабіни з більшою місткістю. Виробники пропонують обладнання вантажопідйомністю від 300 кг, що дозволяє вибрати модель під будь-яку інтенсивність пасажиропотоку.

Лікарняні ліфти. Машини входять категорію пасажирського підйомного обладнання, але мають свої особливості. Наприклад, кабіна вільно вміщує пацієнта на каталці і супроводжуючий персонал, може мати прохідну конструкцію.

Панорамні ліфти. Такі моделі мають засклену кабіну, яка рухається по зовнішній стіні будівлі. Як правило, обладнання застосовується в висотних ділових, торговельних, розважальних центрах та є частиною іміджу - пасажири отримують яскраві враження від підйому в прозорій кабіні і можуть милуватися панорамними видами міста.

Крім призначення, при виборі пасажирського ліфта потрібно враховувати його функціональні та дизайнерські особливості. Відеоспостереження, система моніторингу та інші високотехнологічні опції забезпечують зручність і безпеку пасажирів, спрощують обслуговування підйомних машин. Обрамлення порталів ліфтів, виконане зі сталі з різними декоративними ефектами, несе естетичне навантаження, підвищує експлуатаційні характеристики обладнання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь