Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Вибираємо хороший кальян правильно

Перед тим, як придбати кальян, необхідно вивчити основні відмінності випускаються на даний момент моделей.

В першу чергу необхідно звернути увагу на виробника кальяну. Навіть в разі застосування досить дорогих матеріалів (наприклад, міді) при низьку якість виготовлення кальян не володітиме ні достатнім запасом надійності, ні відповідним зовнішнім виглядом.

При гарантованій якості виготовлення значний вплив надаватимуть використовувані матеріали.

Одним з основних компонентів кальяну є шахта, тому матеріали, що використовуються для її виготовлення, будуть в значній мірі впливати на загальні характеристики кальяну.

Згідно більшості думок, найкраще придбати кальян від kalyanchik.ua, шахта якого виготовлена ​​з нержавіючої сталі. Даний матеріал, незважаючи на порівняно невисоку вартість, забезпечує тривалий період експлуатації кальяну за рахунок малої сприйнятливості до компонентів тютюнового диму. Так як різні марки стали значно відрізняються між собою за властивостями, бажано вибирати кальян, сталева шахта якого має найбільшу вагу. В такому випадку з найбільш високою ймовірністю для виготовлення такої шахти був використаний найміцніша марка стали.

Ще одним варіантом матеріалу для шахти є латунь. При використанні даного матеріалу для виготовлення зовнішніх декоративних елементів такої кальян матиме значно кращий зовнішній вигляд в порівнянні з моделями, у яких шахта виготовлена ​​тільки зі сталі.

Мідь, яка використовується для виготовлення кальянів високої цінової категорії, а також авторських і ексклюзивних виробів, в разі її застосування для всіх елементів шахти, по ряду показників програє перерахованим вище матеріалами. Зокрема, при її використанні для виробництва внутрішньої трубки шахти, ресурс такого кальяну буде значно поступатися виробу з шахтою з нержавіючої сталі через високу сприйнятливості міді до компонентів тютюнового диму. В результаті цього на стінках трубки утворюються відкладення сполук міді, що призводить до зменшення внутрішнього діаметру трубки і ускладнення використання такого кальяну.

Матеріал виготовлення чаші для курильної суміші, якою здійснюється горіння тютюну, також впливає на якість процесу куріння. Найбільш оптимальним варіантом є керамічні чаші, або чаші з обпаленої глини.

При використанні металевої чаші буде спостерігатися нерівномірний прогрів внутрішньої поверхні, в результаті чого не буде забезпечено якісне горіння тютюнової суміші.

Таким чином, при виборі кальяну в Києві буде потрібно враховувати ряд взаємопов'язаних параметрів, зокрема - якості такого виробу і тип застосовуваних матеріалів. Наявність базових знань щодо цін і характеристик випускаються кальянів дозволить за порівняно невелику ціну придбати виріб, що володіє достатнім запасом надійності комфортом використання.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь