Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як обрати лічильник банкнот

Лічильники банкнот розрізняються швидкістю перерахунку, наявністю вбудованої детекції валют, по розмірами банкнот, місткістю приймального і подає кишені, а також можливістю контролю пошкоджених і здвоєних купюр. У ряду пристроїв є функція сортування банкнот, корисна при перерахунку великої кількості купюр різного номіналу.

Лічильники з вбудованою детекцією

Способи детекції бувають різні: ультрафіолетова, магнітна, інфрачервона або сканування видимого образу купюри. Лічильники з вбудованою детекцией дозволяють проводити комплексну експертизу - після перевірки купюри на детекторі валют вона потрапляє в лічильник, де проходить додаткову детекцию. Функція контролю пошкоджених і здвоєних купюр іноді дозволяє виявити підробку. Такі лічильники від ekoo.com.ua/product-category/count найчастіше встановлюють в банках.

Лічильники без детекції

Лічильники без детекції менш надійні, їх в основному використовують в торгових мережах, де на касах встановлені стаціонарні автоматичні детектори валют, а ланцюжок інкасації максимально скорочена. Це дозволяє мінімізувати ризики, пов'язані з появою фальшивих купюр.

Функції лічильників банкнот

Швидкість перерахунку в лічильниках банкнот варіюється від 200 до 1500 купюр в хвилину. Відповідно, чим більше оборот в компанії і чим більший об'єм грошових коштів, тим більшою швидкістю повинен володіти лічильник.

Місткість купюроприймача може доходити до 300 банкнот. Тут працює той же принцип: чим більше готівки, тим більша місткість повинна бути у лічильника. Це зробить роботу зручніше і швидше.

Вбудована сортування купюр затребувана в компаніях, провідних готівкові розрахунки з організаціями з інших країн, де в лічильник завантажують несортовані пачки купюр.

Запобіжні заходи

При роботі з лічильником купюр потрібно уважно стежити, щоб туди не потрапляли монети, скріпки і інші сторонні предмети, так як це виведе прилад з ладу. У деяких лічильниках передбачено розпізнавання сторонніх предметів, але цією функцією може похвалитися не кожна модель. Для безперебійної роботи пристрою необхідна профілактична чистка - її рекомендується проводити раз на півроку або раз на рік. Сервісні фахівці також рекомендують проводити діагностику пристрою, щоб визначити, чи потрібна чистка. Цю процедуру слід робити раз в квартал.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь