Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Макс Поляков і Ноосфера активно розвивають науку і технології

Ноосфера - сфера розумної діяльності людини, спрямована на її взаємодію з природою для досягнення всебічного розвитку.

Визначення виникло з теорії академіка В. І. Вернадського про еволюцію біосфери в 40-хх роках 20-го століття. Вчений вважав, що ноосфера є вищим ступенем еволюції біосфери і навіть сформулював для неї 12 умов. Серед них - перетворення засобів зв'язку та вихід в Космос.

Зараз теорія Вернадського стає реальністю. Зростає і число її прихильників. Один з них є Макс Поляков, людина, яка активно підтримує розвиток науки та інновацій і вважає, що їх успішна кооперація може змінити світ.

Максим Поляков - успішний бізнесмен і філантроп, керуючий партнер у венчурному фонді Noosphere Venture Partners і співзасновник некомерційної громадської організації Асоціація Ноосфера. Діяльність Фонду полягає в фінансовій підтримці технологічних стартапів. Асоціація займається організацією заходів, спрямованих на розвиток і менторську підтримку перспективної молоді, її тісний контакт з бізнесменами і вченими.

Завдяки ініціативам Макса Полякова, в цих напрямках були досягнуті чималі результати.

В активі Фонду за 6 років роботи:

  1. більше 500 млн доларів інвестицій;
  2. багато розробок, про які можна прочитати за даним посиланням http://www.dancor.sumy.ua/news/mosaic/maks-polyakov-i-ego-kosmicheskaya-shkola-noosfery-doroga-v-budushchee вже зараз;
  3. запуск успішного стартапу EOS Data Analytics, який розробив платформу для моніторингу та обробки геоданих за допомогою технології ДЗЗ (дистанційного зондування Землі);
  4. партнерство з Міжнародною Федерацією Аеронавтики (ФАІ) і розробка для неї на базі NES програмного забезпечення eNavigator для підрахунку результатів спортивних змагань;
  5. перезапуск аерокосмічної компанії FireFly Aerospace, що займається розробками ракет-носіїв для орбітальних супутників.

Заходи ноосфери

Команда Асоціації Ноосфера займається організацією науково-технічних заходів.

Серед них:

  1. сімейний технологічний фестиваль BestRoboFest і змагання квадрокоптерів Copter Race;
  2. чемпіонати Європи та світу з ракетомодельного спорту, що проходять під егідою ФАІ;
  3. студентський хакатон Best Device for FAI, на якому розроблялися системи автоматичного трекінгу результатів польотів в змаганнях на повітряних кулях;
  4. змагання стартапів Vernadsky Challenge;
  5. регіональний етап міжнародного хакатона NASA Space apps Challenge (2017-2018 рр);
  6. різні наукові та бізнес конференції.

Ноосфера" і Макс Поляков також розвивають нові напрямки в інжинірингової школі NES, прагнучи підвищити інтерес до науки, інновацій та технологій серед молоді. Вхід на соціальні заходи ноосфери вільний, відвідати їх може буд-хто.

Макс Поляков і Ноосфера створюють технологічний майданчик для інноваційних компаній, вчених, новаторів і всіх, хто прагне працювати спільно на популяризацію і розвиток науки і техніки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь