Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Користь від лазні для організму

Баня - це не тільки приємне проведення часу, але ще й користь для вашого здоров'я. Звичайно, з таким способом оздоровлення потрібно бути обережним, тому що є певні протипоказання, які потрібно враховувати.

Ефект лазні і сауни для здоров'я

Баня - це не тільки приємне проведення часу, але ще й користь для вашого здоров'я. Звичайно, з таким способом оздоровлення потрібно бути обережним, тому що є певні протипоказання, які потрібно враховувати.

Правила перебування в парній

  1. перед самим відвідуванням лазні https://banniy-dvor.kiev.ua варто прийняти душ і насухо витерти шкіру
  2. не варто знаходиться в парній довше 3-5 хвилин в перший раз, в другій же можна продовжити сеанс до 15 хвилин.
  3. між заходами в парну варто пити багато рідини, це може бути чай, вода, відвар, але не алкоголь, тому що він дає навантаження на серце і печінку.
  4. коли ви паритеся бажано це робити в горизонтальній положенні, тобто лежати. Таким чином, тепло рівномірно розподілиться по тілу і правильно впливає на організм. Почати краще з нижньої полиці.
  5. після парної необхідно трохи охолодити тіло в купелі, басейні або душі.

Серцево-судинна система

Правильна температура стимулює серцево-судинну систему, профілактика інфарктів. Через підвищений серцебиття посилюється потовиділення. Так само допомагає стабілізувати тиск, щоб ефект був краще, рекомендуємо приймати контрастний душ, це ще і покращує кровообіг.

Нервова система

Завдяки впливу високої температури, розширюються кровоносні судини, поліпшується кровопостачання мозку, розслаблює. Якщо ж ви активно займаєтеся спортом, то похід в сауну добре розслабить м'язи, завдяки біохімічним процесу.

Органи дихання

Ні для кого не секрет, що термічні процедури покращують роботу дихальної системи. Якщо у вас синусит, ларингіт, бронхіт, астма і алергія, застуда, відновлюєтеся після хвороби, то лазня вам на допомогу. Процедури знижують набряк слизової.

Користь для шкіри

Якщо у вас суха шкіра, то рекомендуємо відвідати хамам, для нормальної або жирної - фінська або російська лазня. За допомогою лазні ви очистите шкіру і омолодити. Це не тільки очищення, але й гарна профілактика лікування шкірних захворювань.

Все добре те, що в міру, не зловживайте відвідуванням парної, від цього може бути не тільки користь, але і шкоду. Пам'ятайте про це.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.