Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як берегти очі дітям

Сьогодні ми б хотіли висвітлити дуже важливу тему, що стосується здоров'я наших дітей - як берегти очі дитині? Зір - надзвичайно важлива функція людського організму, замінити яку нічим не можна. Людина може прожити без руки, без ноги і навіть без однієї нирки. Але прожити життя, не маючи можливості бачити навколо себе коханих та близьких людей, красу природи, добрі очі свого вірного пса і щасливу посмішку дитини - це найгірше, що може мати людина. Тому батькам потрібно дбайливо ставитися до очей свою дитину вже з першого дня після народження.

Як берегти очі новонародженим дітям?

Багато новонароджені немовлята іноді косять. Турботливі батьки повинні вчасно звернути на це увагу і показати дитину окуліста. Однак не варто панікувати - це не завжди пов'язано з яким-небудь захворюванням. Часто це означає просто недостатньо сформовану можливість грудничка збалансовано управляти своїми очима.

Щоб в домашніх умовах перевірити, чи реагують очі дитини на світло, потрібно піднести його до вікна в світлий час дня і подивитися, звужуються у малюка зіниці. Якщо немає - відразу покажіть дитину лікарю. Пам'ятайте, чим раніше виявиться який-небудь дефект зору, тим легше буде з ним впоратися і, можливо навіть, повністю викорінити.

До речі, вас може зацікавити офтальмология від провідного центру OKC, яким керує провідний хірург Прокипец Армен Тарасович.

За перший рік життя дитини потрібно показати окуліста не менш 3-х разів. При цьому, перший візит до очного лікаря потрібно робити в перший місяць життя немовляти. Під час першого огляду окуліст може виявити різні дефекти. Деякі з них можна дуже легко усунути, якщо вчасно взятися за лікування. Наприклад, приводом для візиту до лікаря є сльозоточивість одного або обох очей. Цей симптом може свідчити про недорозвиненні слезовиводящіх шляхів. В цьому випадку добре допомагає масаж, але іноді може знадобитися і нескладна операція. Те саме можна сказати і до своєчасного діагностування катаракти - її потрібно видалити, поки дитині не виповниться 9 місяців і тоді зір у нього буде досить висока.

Особливу увагу до очей свою дитину повинні приділяти батьки, які самі мають поганий зір. Так як їх дитина більше схильна до розвитку очних патологій.

Якщо у дитини з'явився кон'юнктивіт, почервоніння або припухлість, то його слід обов'язково показати лікарю. У цих випадку зазвичай застосовують очні краплі, наприклад, дитячий Альбуцид. Але варто зауважити, будь-які очні краплі, мазі проти ячменю або антибіотики проти очної інфекції застосовуються не менше 5 днів.

Старші діти люблять проводити час за телевізором або комп'ютером. Звичайно, це не дуже добре, особливо, якщо час, проведений за екраном, ніяк не контролюється батьками. Але і повністю забороняти це теж не можна. Адже за допомогою комп'ютера діти можуть вчитися, розвиватися і освоювати нові технології, без яких, на жаль, в наш час не обійтися. Головне, все повинно бути в міру. За день дитина може провести біля екрану монітора або телевізора не більше 2 годин. Діти до 2 років - не більше 30 хвилин.

Якщо ви помітили, що у дитини втомлюються або болять очі після комп'ютера, то потрібно зменшити зорові навантаження. Також можна використовувати різні фітопрепарати (бальзами, сиропи, трав'яні збори) для захисту очей від навантаження, які допоможуть запобігти появі неприємних відчуттів в очах і знімають напруження в очних м'язах. Для цих цілей також застосовують спеціальні масажери для очей. У будь-якому випадку, догляд за очима дуже важливий. Якщо все робити вчасно і правильно, то стовідсотковий зір вашій дитині гарантовано на довгі роки.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь