Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Lavazza. Історія успіху італійської компанії

Компанія Lavazza має тривалу історію, яка бере свій початок з кінця XIX століття. Все почалося з того, що італієць Луїджі Лавацца у віці 25 років і всього з 50 лірами в кишені залишає своє рідне Монферрато і переїжджає в найбільше місто півночі Італії - Турин, щоб почати свою справу з мріями про популярність і багатство. Володіючи вродженою винахідливістю і невгамовною енергією, Луїджі за десять років долає шлях від звичайного робітника до клерка магазину. Крім цього він закінчує школу хімії місцевого муніципалітету і численні бізнес-курси. Все це молодій людині дало можливість остаточно визначитися зі своїм покликанням - власний бізнес, про який він мріяв багато років.

В результаті, в 1984 році Луїджі Лавацца залишає свою роботу в магазині і набуває за всі свої заощадження невеликий бакалійний магазинчик «Paissa e Olivero», який знаходився в самому центрі «північній столиці» Італії. З цього моменту і починається справжня історія бренду Lavazza.

У своєму магазині Луїджі торгував всім потроху, а торгівля йшла від прилавка. Трохи пізніше однією з послуг стала доставка доставка продуктів клієнтам на будинок, а також в готелі, розташовані поруч з торговим об'єктом. Як доповнення до роздрібного продажу, як і багато інших бакалійні магазини, засновник компанії виробляє алкоголь, мило і кави. До 1900 року штат молодої компанії Lavazza складалися вже з шести чоловік.

Lavazza сьогодні

На сьогоднішній день компанія щорічно продає близько 17 мільярдів чашок кави, пропонуючи близько 300 різних найменувань, а оборот становить понад 1,3 мільярда євро. Також Lavazza охоплює більше 90 країн світу, в яких розташовані дочірні компанії та філії.

У тому числі Lavazza є одним із власників акцій Green Mountain Coffee Roaster Inc. - світового лідера у виробництві кави, і власником 100% акцій «Ercom S.p.A.» - італійського виробника готових сумішей для холодних кремів, сорбетів і гарячих напоїв преміум-класу. Співпрацює з такими брендами, як Caribou Coffee і Starbucks.

Додатковим джерелом доходу Lavazza є продаж кавових машин та іншого устаткування для виготовлення кави.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь