Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Які гроші краще брати у відпустку?

У міру наближення сезону відпусток інтерес українців до новин з валютних ринків зростає. Щоб не помилитися, відкладаючи кошти на відпустку і обмінюючи гроші, що відправляються за кордон направлятися враховувати безліч чинників.

Відпускний внесок

Перш за все, валютні котирування. Згідно з розрахунками аналітиків, в найближчі час продовжиться падіння курсу американського долара на тлі зростання котирувань євро і зміцнення гривні. Внаслідок цього експерти відзначають, що збирати гроші на відпустку (а також методом створення банківського відпускного внеску) краще в гривнях.

У нинішній ситуації, - зокрема в зв'язку з негативною динамікою по долару, солідну частину заощаджень краще зберігати в гривнях. Крім цього варто звернути увагу на євро. Це не означає, що від доларів потрібно позбавлятися, але робити на них упор було б на даний момент неправильно.

До речі, на сайті holiday by ви можете детальніше дізнатися про те, які гроші варто брати з собою у відпустку та які курсы валют в Минске актуальні.

У деяких випадках є суть відкриття доларового вкладу, наприклад, якщо ви їдете в країну, де має ходіння ця фінансова одиниця, і вважаєте, що втрати в зв'язку з коливанням курсу не перевищать витрати на конвертацію. Однак тут є деякі але.

Обмін

Якщо ви вже маєте вклад в гривнях, не поспішайте перекидати гроші в долари або євро, їдучи за кордон, рекомендують експерти. У зв'язку з тим, що є одне правило: в якій валюті зберігаєте накопичення, в такий їх і витрачайте. Так як щоб покласти на карту долари США або євро, їх потрібно буде купувати у банку по його курсу.

В цей же час, в той час, коли ви оплачуєте за кордоном яку-небудь придбання, конвертація в більшості випадків відбувається за курсом Центрального банку, що, звичайно, вдаліше внутрішнього банківського.

А ось що стосується готівки, то їх справді краще поміняти в Україні, причому більша частина експертів рекомендують з цим не затягувати. З урахуванням того, що на валютний ринок зараз впливає величезна кількість самих різноспрямованих факторів, валюту потрібно поміняти вже на даний момент, чи не чекаючи останнього дня перед поїздкою. Тим більше навряд чи складеться така обстановка, що відпускник сильно втратить на обміні - в більшості випадків у відпустку все ж беруть не такі величезні гроші, щоб зміна курсу крім того на 10 копійок переполовинити бюджет.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь