Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Подорожі на автобусі: розвінчуємо міфи

Автобус, як основний вид транспорту для подорожей, дуже популярний у багатьох країнах світу, особливо в Європі і Латинській Америці. Однак наші співгромадяни намагаються максимально уникати його, вважаючи за краще вибирати більш традиційні поїзди і літаки. Іноді на те є підстави, але частіше це відбувається через банальну неграмотність: багато українців ніколи в своєму житті не стикалися з міжміськими і міжнародними автобусними подорожами і не знають про їх переваги, при цьому керуються у своєму виборі транспорту під час поїздок виключно стереотипами і помилками. Розвінчати їх ми і постараємося в нашій сьогоднішній статті.

Міф 1: в Україні погано розвинене автобусне сполучення, мало маршрутів

Ні в якому разі! Якщо ви, наприклад, поглянете на розклад автобусів на сайті kasa.biz.ua або інших подібних ресурсах, переконайтеся, що виїхати на даному виді транспорту можна звідки завгодно і куди завгодно. Щодня в столицю прибувають і відправляються з неї тисячі автобусів, які з'єднують столицю з більшістю регіонів нашої Батьківщини, а також Європою та країнами Близького Зарубіжжя. Словом, як правило, немає ніяких проблем з тим, щоб дістатися з одного міста в інше, в нашій або сусідній країні.

Міф 2: Автобус - це довго і дорого

Існує думка, що подорожі на автобусі займають значно більше часу, ніж іншими видами транспорту. Якщо порівнювати з літаком, то, звичайно, це так, авіапереліт зажадає набагато менше часу, але і коштує в рази дорожче, особливо, з урахуванням транспортуванням до аеропорту і з нього, адже вони зазвичай знаходяться поза міською межею. Що ж стосується залізничних перевезень, то автобусні майже завжди швидші (за винятком надшвидкісних поїздів з «космічною» ціною квитка), при цьому їх вартість нижча, особливо якщо мова йде про міжнародні поїздки. Укразалізниця на всі закордонні маршрути застосовує підвищені коефіцієнти, в той час як автобусні «low cost»-перевізники, навпаки, часто роблять знижки і влаштовують розпродажі квитків. Тому автобус в наші дні можна сміливо назвати самим демократичним за ціною способом подорожувати, до того ж досить швидким.

Міф 3: Автобусні перевезення некомфортні, особливо по наших дорогах

Дана омана базується на нашому радянському минулому: в СРСР ніколи не виробляли комфортного транспорту, вітчизняні автобуси були міцними, але при цьому гучними, неповороткими, без туалетів, систем опалення та кондиціонування, а також зручних, розкладних крісел. В результаті поїздка в такому транспортному засобі більше 2-3 годин, особливо влітку або взимку, перетворювалася на справжню муку.

Сьогодні ситуація інша - більшість автобусів далекого прямування, оснащені всім необхідним для комфортних подорожей. Тепер немає необхідності чекати зупинки, щоб сходити в туалет, багаж розташовується в окремій секції, а не під ногами у пасажирів, в салоні підтримується комфортна температура, є телевізори, а іноді навіть WiFi, крісла зручні настільки, що в них можна цілком непогано відпочити і навіть поспати. Що стосується якості вітчизняних доріг, то вона в останні роки істотно зросла (як мінімум, на великих міжрегіональних трасах), тому трясти в дорозі вас буде значно менше, ніж раніше. Можливість виникнення аварії через неякісне дорожнє полотно також знизилася, хоча через «видатну» культуру водіння наших громадян, автобус як і раніше є одним з найнебезпечніших видів транспорту. Але на цьому його недоліки, мабуть, і закінчуються.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь