Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Огляд Xbox One X: вогонь з усіх гармат

З оригінальним Xbox One редмондська корпорація допустила два серйозних прорахунки в ключових областях - інженерній та маркетинговій. Консоль оснастили універсальною пам'яттю DDR3 з пропускною спроможністю 68,3 Гбайт / с в парі з високошвидкісним 32-мегабайтним буфером ESRAM (204 Гбайт / с). У PlayStation 4 ж використовувалася швидка GDDR5 (176 Гбайт / с). Теоретично схема Xbox One виступає не гірше, а в деяких завданнях навіть забезпечує перевагу, але на практиці для розробників мультиплатформових ігор ESRAM тільки створив додаткові труднощі і в підсумку став пляшковим горлечком, що обмежує продуктивність всієї системи.

До того ж на старті Xbox One комплектувався контролером рухів Kinect 2.0, який позиціонувався як обов'язковий аксесуар. Рішення дорого обійшлося Microsoft: PlayStation 4 коштувала на сотню менше ($ 399 проти $ 499), що при неявних перевагах Kinect зробило вибір для багатьох мільйонів покупців очевидним.

Зверніть увагу, що на сайті https://up2date.com.ua/igrovie-pristavki.html ви можете придбати потужні та сучасні ігрові приставки за найкращими цінами вже сьогодні.

Це був серйозний удар. Microsoft не оговталася від нього до цих пір - не допомогли навіть зниження ціни і випуск в минулому році Xbox One S, на яку Sony відповіла спочатку PlayStation 4 Slim, а через пару місяців і PlayStation 4 Pro. Цифри скажуть більше будь-яких слів: поточні сумарні поставки PS4 перевищили 67,5 млн примірників, в той час як Microsoft перестала публікувати офіційні дані після листопада 2014 року. За оцінками SuperData, продано близько 33 млн примірників Xbox One.

Сьогодні Xbox One X з'явилася в продажу по всьому світу. Вона вступила в гру в дуже важкий час, коли у корпорації немає права на помилку. Найпотужніша консоль в історії - це заявка на перелом ситуації на користь Xbox. І дуже непогана заявка.

У Xbox One X багато спільного з контролером Elite. Це вершина сімейства Xbox, втілення сили бренду і продукт для ентузіастів, які хочуть мати найкраще залізо в даному поколінні. Підтримка 4K і HDR, сполучена з обчислювальними можливостями Scorpio Engine, дозволяють говорити про запас потужності до приходу систем дев'ятого покоління. Це потужна машина з великим потенціалом, і він виражений в конкретних назвах. Вибір величезний, плюс не варто забувати, що взагалі всі ігри (і без заявлених оптимізацій) будуть працювати швидше - просто за рахунок зрослої продуктивності.

Втім, нативне 4К при 60 кадрах / с підкориться далеко не всім високобюджетним блокбастерам - зараз такі параметри можуть забезпечити тільки деякі внутрішні студії Microsoft, які досконало знають систему з усіх боків. Але не все - якщо Forza Motorsport 7 чесно виповнюється в 4K / 60 FPS, то вже не раз згадана Gears of War 4 працює або в 4K / 30 FPS, або в 1080p / 60 FPS.

І тим не менше Xbox One X - це перший справжній крок ігрових консолей назустріч реальному 4K. Та й питання ціни в наших краях не такий вже і однозначний: спробуйте за 20 тисяч гривень зібрати комп'ютер, який впорається хоча б з 4K / 30 FPS в вимогливих іграх. Одна тільки GTX 1070, що видає приблизно той же рівень графіки, що і Scorpio Engine, обійдеться більш ніж в 30 тисяч ...

З деяких пір Microsoft взяла курс на зближення Xbox і PC: в Xbox One скоро додадуть підтримку клавіатури і миші, а вже зараз діє програма Play Anywhere (при покупці однієї копії гри видають ключі на PC і Xbox One). Одне корпорація перебити не може - божевільні розпродажі в Steam. Але в іншому Xbox One X виглядає цікавою альтернативою продуктивної ігровому комп'ютера для тих, хто хоче просто купити, підключити і грати.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь