Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке логотип і навіщо він потрібен?

Найчастіше, при створенні бізнесу, підприємець впевнений, що його новій фірмі обов'язково потрібен логотип, хоча і не кожен до кінця розуміє навіщо. Для когось - це просто красива картинка або набір символів, а для когось - це товарний знак компанії. Вважаючи виготовлення простим, більшість підприємців-початківців намагаються зробити все самостійно, тому що вважають замовлення у професіоналів занадто дорогим. У цій статті ми спробуємо докладніше розповісти про призначення логотипу і про те, що він зовсім необов'язково повинен бути дорогим.

Логотип - це фірмовий знак, який люди асоціюють з конкретним брендом. Логотип - це не абстрактний набір символів або просто красиве зображення. Логотип не зобов'язаний бути складним, розповідати про сферу діяльності і подобатися вашій мамі.

Рекомендуємо прочитати поради зі створення логотипу http://transcity.com.ua/news/view/10-poleznyh-sovetov-dlja-sozdanija-kultovogo-logotipa за посиланням вже зараз.

Навіщо потрібен логотип?

Розглянемо кілька функцій, які успішно виконує добре зроблений логотип:

1. Логотип допомагає виділитися серед конкурентів

Логотип - це перше знайомство клієнта з вашою компанією. Саме по ньому багато хто судить про запропоновані послуги і товари і, найчастіше, приймають рішення, віддати свою перевагу вашому бізнесу або ж піти до конкурентів. Тому лого має бути максимально асоціативним і викликати у клієнта тільки позитивні емоції.

2. Юридична гарантія власності

Логотип - це така ж власність підприємства, як і вироблена продукція. Тому він є деякою формою захисту прав на товар. При використанні лого іншою компанією, її можна притягнути до кримінальної або адміністративної відповідальності.

3. Довіра клієнта

Далеко не у всіх компаній є свій логотип, але у компанії, орієнтованої на якість і любов клієнтів, він просто зобов'язаний бути. Очевидно, що покупці довіряють більше товарам, на яких є лого. Згадайте, коли ви в останній раз купили що-небудь без подібних розпізнавальних знаків. Швидше за все, такого вже давно не траплялося.

4. Незвичайність і естетика

Не варто забувати, що логотип допомагає зробити будь-яку продукцію незвичайною, додати їй якийсь відмітний знак. Прикладом може стати, яблучко на всій продукції від компанії Apple. Ніхто не стане сперечатися, що будь-який ноутбук готові купити тільки через одне таке яблучко, на інші параметри будуть дивитися після.

5. Допомога в просуванні

Логотип може сильно допомогти в просуванні товару, адже його друкують всюди: на продукції, на фірмових магазинах, візитках, банерах та оголошеннях, в соціальних мережах. Саме тому він повинен легко запам'ятовуватися, щоб кожна людина могла б згадати лише те, як виглядає логотип, і він відразу б відклався у пам'яті.

У підсумку, ми маємо п'ять функцій, які успішно може виконати будь-який логотип і створити неповторний імідж компанії, тим самим допомогти їй «злетіти на Олімп»! Ось чому варто приділити достатньо часу на його створення, адже таке маленьке зображення виконує такі великі і важливі функції. Завдяки сучасним технологіями розробка логотипу коштує не так вже й дорого: можна намалювати логотип за допомогою онлайн конструктора. Головне, це не лінуватися, а підійти до створення з повною відповідальністю і самовіддачею.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь