Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Що таке пломба і де вона застосовується?

Пломба - це еластичний матеріал, яким заповнюється порожнину зуба після лікування захворювань, таких як карієс або пульпіт. Матеріали, з яких виготовляється пломби різний і кожен з них має свої властивості.

Головним в пломбі є її здатність щільно заповнювати весь обсяг порожнини всередині зуба, зберігати цілісність і герметичність, бути біосумісною, що не токсичною, не вступати в хімічну реакцію з їжею, рідинами або слизовою оболонкою.

Пломбувальний матеріал https://32norma.com.ua/category-269/ застосовується для різних цілей:

  1. Для лікувальних прокладок після складного лікування;
  2. Для ізолюючих прокладок;
  3. Для тимчасових пломб;
  4. Для постійних пломб;
  5. Для пломбування кореневих каналів.

Залежно від мети використовуються різні матеріали. Цементні пломби змішують зі спеціальними рідинами, завдяки яким вони стають еластичними. Після висихання вони стають щільними і міцними, проте для цього має пройти багато часу. Саме з цієї причини сформувати рівну і гладку поверхню зуба в кабінеті стоматолога практично неможливо, пацієнту рекомендується відвідати стоматолога повторно.

Склоіномірні пломби володіють високими показниками надійності, вони закріплюються на стінках порожнини зуба за допомогою хімічних зв'язків, що робить пломбу міцної і довговічною. Светоотверждаємиє пломби стоматологи наносять пошарово, тому вони тверднуть більш рівномірно, що дозволяє заповнити порожнину зуба без пробілів, а так само сформувати поверхню більш акуратно.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь