Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Особливості використання вологомірів для деревини і будівельних матеріалів

Деревина перед запланованим її використанням повинна пройти спеціальну обробку. Сушка є одним з найбільш важливих етапів підготовки натуральної деревини для її успішного використання. Спеціальний пристрій дозволяє успішно виміряти вологу в деревині для того, щоб визначити можливість подальшого застосування наявного виробу відповідно до існуючих вимог.

Особливості дії пристроїв для вимірювання вологості деревини і будівельних матеріалів

До появи спеціальних пристроїв рівень вологості деревини можна було визначати за чинними стандартами, але цей процес відрізняється трудомісткістю і тривалістю проведення для отримання достовірних результатів.

Спеціальні пристрої можуть практично відразу точно визначити вологість деревини. Прилади визначають питомий електричний опір натурального дерева, причому цей параметр безпосередньо залежить від кількості води в структурі матеріалу. Вимірювачі вологи в деревині дають точні результати, але похибка може становити 0,5-4 відсотка. Незначна похибка обумовлена ​​різним насиченням вологою різних ділянок деревини, внаслідок чого рекомендується провести кілька вимірів однієї заготовки. До того ж різні породи деревини відрізняються різними характеристиками і щільністю, але цю особливість враховують тільки поліпшені пристрої.

Коли використовуються вимірювачі вологи деревини і будівельних матеріалів?

Сучасний вологомір успішно виконує такі значимі завдання:

  1. оперативна перевірка вологості на дерев'яних дошках без небажаного механічного псування матеріалу;
  2. якісна перевірка пиломатеріалу з гарантовано достовірними результатами;
  3. можливість повноцінного контролю результатів процесу сушіння деревини;
  4. перевірка вмісту води в гарячій і холодній стружці деревини.

Сучасні вимірювачі вологи деревини дуже важливі, причому на сучасному ринку представлені різноманітні види пристроїв. Вимірювачі бувають лабораторними, голчастими, безконтактними, причому кожен різновид заслуговує на особливу увагу користувачів.

Пристрої для вимірювання вологи в деревині повинні бути надійними і функціональними.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь