Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Плюси і мінуси кованих дисків

Насамперед варто відзначити, що для виготовлення кованих дисків використовують майже ті ж сплави, що і для отримання литих.

Але вони мають досить-таки різну технологію виробництва. Для отримання кованих дисків використовують технологію гарячого штампування.

Варто зазначити, що придбати ковані диски для свого автомобіля ви можете на сайті https://avtodiski.net.ua/disk/tip-kovanye вже зараз.

Після цього вони, як і литі, проходять процес старіння і загартування. Але якщо порівнювати ковані диски з їх так би мовити побратимами, то завдяки унікальній технології виготовлення, вони є набагато легшими.

Незважаючи на легкість, вони мають надзвичайну міцність. А в окремих випадках вони навіть можуть піддаватися ремонту. Якщо говорити про їх ударні можливості, то тут ковані диски реагують на удари зовсім іншим чином.

Це означає, що вони, б'ючись, можуть деформуватися, але при цьому ніяк не руйнуватися. Однак і для їх деформації потрібно докласти немаленьку силу. Як не дивно, але саме в такій високій міцності і полягає головний мінус цього різновиду дисків.

Наприклад, при наїзді на яку-небудь перешкоду або при попаданні на високій швидкості в вибоїну, кований диск в більшості випадках ніяк не зашкодить, але вся сила при ударі буде спрямована на підвіску залізного коня.

Таким чином, вона просто може не витримати даного навантаження. У будь-якому випадку ковані диски вважаються відмінною комбінацією всіх позитивних якостей сталевих і литих дисків. Але ось єдиною відмінністю їх можна сміливо назвати ціну, так як вона у багато разів є вищою.

Крім того, варто також враховувати, що ковані диски найкраще встановлювати на авто з потужною підвіскою. Радимо автолюбитель замислюватися не тільки про властивості дисків, але також і про загальний стан свого авто.

Наприклад, чи вимитий він до блиску, чи являє собою жалюгідну подобу грязного шматка заліза? Щоб машина виглядала презентабельно необхідно задіяти кращу автохімію, ряди якої заповнюють екологічні миючі засоби високої якості.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь