Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати підшипник?

Досить часто різні транспортні засоби стають об'єктами творчості і натхнення для любителів екзотичних саморобних конструкцій. І звичайне легкове авто, і навіть трактор можна зібрати самостійно, використовуючи справні запчастини, зняті з техніки, що відслужила відведений термін.

Куди складніше справа йде із збіркою окремих вузлів, не передбачених у заводському варіанті моделі, яка збирається. Так при виборі звичайних підшипників для саморобної конструкції, необхідно враховувати безліч аспектів: від призначення кожного конкретного вузла до характеру майбутніх навантажень. Так про що слід пам'ятати при виборі підшипників?

Інструкція

Важливо заздалегідь визначитися з навантаженнями, які повинен витримувати підшипник, з їх обсягом і напрямом. У разі пошуку підшипників для автомобіля-саморобки цей критерій можна назвати основним. Якщо мова йде про відносно невисокі радіальні навантаження при невеликих внутрішніх діаметрах вала, - оптимальним варіантом стане вибір кулькових підшипників. Якщо навантаження високі - варто подумати про придбання більш жорстких роликових підшипників. Якщо ви хочете придбати підшипники, то рекомендуємо відвідати 2rs - интенет магазин подшипников вже зараз.

Важлива правильна оцінка характеру навантажень на працюючий вузол і його деталі. Якщо мається на увазі радіальний тип навантажень - з ними впораються роликові голчасті або циліндричні підшипники з відсутніми бортами.

При комбінованих навантаженнях на вал - слід зробити вибір на користь роликових підшипників радіально-наполегливого типу або з роликами конічної форми.

При необхідності сприйняття всіма складовими вузла виключно осьових навантажень - правильним стане вибір наполегливого ​​підшипника. Важливо також враховувати вектор спрямованості навантаження. Про придбання кулькових однорядних підшипників варто задуматися, при наявності єдиного вектора навантаження. При двох протилежно спрямованих векторах навантаження - з'являється необхідність в кулькових дворядних підшипниках.

Важливо пам'ятати про взаємозв'язок обсягу осьового навантаження і кута між контактуючими поверхнями: зі збільшенням величини кута відзначається зростання осьової вантажопідйомності.

Кулькові сферичні підшипники врятують ситуацію, при наявності в механізмі технологічних огріхів (наприклад, погана відповідність корпусу і осі вала). Їх монтують в отвори в корпусі конкретних агрегатів. Справа в тому, що сама специфіка будови кулькових сферичних підшипників якраз передбачає виправлення помилок в тих вузлах, які виконані з недостатнім рівнем точності.

При превалюванні в деяких вузлах осьового, а не радіального навантаження, правильним буде вибір кулькових упорних підшипників з чотирьохточковим контактом або сферичних роликових.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь