Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Домашнє морозиво: секрети приготування

Морозиво - всіма улюблені ласощі, в основі яких лежать вершки, молоко, яйця, цукор, вершкове масло, ягоди та інші смакові компоненти. Воно подається як окрема третя страва, доповнення до солодких десертів, його додають в різні напої.

Найчастіше ця заморожена солодкість купується в магазині, але можна спробувати зробити її в домашніх умовах. Незважаючи на прості інгредієнти, для отримання смачного морозива слід дотримуватися основних тонкощів в технології приготування. Якщо вас цікавлять рецепти приготування домашнього морозива, то рекомендуємо відвідати https://blog.metro.ua/ru вже зараз.

У нашій статті ми розповімо про деякі секрети, які допоможуть перетворити наявні в кожному холодильнику продукти в приємний прохолодний десерт.

Секрети приготування:

1. Використовуйте тільки свіжі і якісні продукти. Для отримання ніжного смаку морозива слід вибирати компоненти з високим відсотком жирності.

2. Щоб ласощі не так швидко танули, мали приємну, м'яку текстуру, важливо додавати в масу загусники. Це можуть бути яйця (краще жовтки), агар-агар, желатин, крохмаль.

3. Замість звичайного цукру спробуйте ввести в морозиво пудру. Завдяки їй консистенція буде мати більш делікатну структуру.

4. У деяких рецептах вказується крохмаль. Змішавши його з основними компонентами, ви отримаєте однорідну консистенцію морозива з приємним, шовковистим присмаком. Однак важливо дотримуватися всіх рекомендованих пропорцій.

5. Якщо ви вирішили приготувати заморожений десерт з використанням желатину, краще попередньо замочити його в прохолодній воді. Після набухання цієї маси можна її нагрівати і повільно вводити в основні компоненти. Рекомендована пропорція желатину на півкілограма морозива дорівнює 0,5 грам.

6. Щоб бути впевненим в однорідності структури десерту, перед заморожуванням перетріть кремоподібну масу через сито.

7. Для додання морозиву легкості використовуйте 50 грам коньяку на 1 кілограм вершкових ласощів. Врахуйте, що через алкоголь збільшиться час застигання десерту.

8. Морозиво на основі вершків або молока в середньому застигає 10-12 годин. Щоб маса могла рівномірно замерзнути, перші 4-5 годин періодично гарненько перемішуйте її ложкою або міксером. Це можна робити кожні 20-30 хвилин.

9. Лимонний або ж ананасовий сік зроблять фруктовий лід більш ніжним і м'яким.

10. Кажуть, якщо дати морозиву настоятися в морозилці добу, можна уникнути небажаних крижаних кристалів.

11. Якщо хочете приготувати домашнє морозиво з сиропом або варенням, краще додати ці компоненти перед відправкою його в морозильну камеру. А ось свіжі фрукти і горіхи варто покласти вже в процесі заморожування.

12. Краще щільно закривати морозиво кришкою, це допоможе уникнути вбирання продуктом сусідніх запахів з холодильника.

13. Перед заморожуванням спробуйте додати в холодний десерт подрібнений лід. Він поліпшить консистенцію, зробить її більш повітряною і м'якою.

14. Змішавши всі компоненти, зверніть увагу на консистенцію маси. Вона не повинна розтікатися, а має бути схожою на густу сметану. Інакше при занадто рідкому стані крему для заморожування ви отримаєте неоднорідне водянисте морозиво з кристалами льоду.

При дотриманні всіх тонкощів і правил приготування морозива, на виході ви отримаєте смачний, ніжний та охолоджуючий десерт. Спробуйте поекспериментувати і створити свій унікальний смак - порадуйте домочадців, друзів і близьких.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь