Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати хорошу дитячу книгу?

Для багатьох батьків і рідних дитини вибір книги є досить складним завданням. Батьки дуже часто купують неякісні дитячі видання.

У будь-якому питанні потрібні знання і досвід, і сьогодні ми поділимося порадами, як все-таки серед величезного різноманіття дитячої літератури (якісної і не дуже) знайти відмінні екземпляри, які в майбутньому стануть прикрасою дитячої бібліотеки, а не сміттям. Придбати хороші дитячі книги ви можете в інтернет-магазині fifth-ocean.com.ua вже зараз.

1. Вибір під дитину

Перш ніж купити книгу дитині, ви повинні добре знати її смаки та інтереси. Не купуйте книги просто так. Не керуйтеся принципами "можу купити" і "аби було". Орієнтуйтеся завжди на вік читача, на книжкові жанри і теми, які він любить найбільше, на героїв, про яких йому буде цікаво почитати. Основний принцип покупки дитячої книги - дитина повинна отримати задоволення від її читання!

2. Хороше видання

Якщо є можливість, погортайте книгу в живу. Вона повинна бути хорошого і зручного формату: не книжка-блокнот розміром з долоню або книга-плакат розміром з півстіни. Звертайте увагу на ілюстрації! Не вибирайте видання з малюнками "вирви око" або малюнками, які явно зроблені неякісно. Віддавайте перевагу книгам з ілюстраціями, які були намальовані художниками, а не зроблені на комп'ютері. Почитайте і сам текст книги, яка купується: в ньому не повинні зустрічатися помилки, він повинен бути написаний грамотною і гарною мовою.

3. Експертна думка

Щоб краще розбиратися в питанні хороших дитячих книг, намагайтеся читати експертів по цій темі: книжкових блогерів, письменників, критиків і рецензентів. Читайте періодично статті на сайтах або в блогах, які розповідають про дитячі книжки і дитяче читання. Вивчайте книжкові добірки за темами і віковими групами та вибирайте із запропонованих варіантів ті твори, які можуть зацікавити дитину.

4. Відгуки батьків

Також відмінний спосіб зрозуміти, хороша перед вами книга чи ні - це почитати відгуки батьків на сайтах книжкових інтернет-магазинів. Десятки і сотні рецензій на книги допоможуть вам сформувати про книгу певне уявлення.

5. Знайомство з видавничими будинками

Є група видавничих будинків, які в принципі не випускають поганих книг. Вони видають відмінні твори як сучасних авторів, так і класиків. Знаючи кілька видавництв і їх спеціалізацію, ви завжди зможете підібрати якісну дитячу літературу юному читачеві.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь