Новини Війни, України та Світу
Загружаем курси валют від minfin.com.ua

Як вибрати захищений телефон?

Якщо зовсім недавно ринок мобільних пристроїв ще переживав якийсь етап становлення і намагався визначитися, що потрібно споживачеві, то сьогодні всі виробники вже прийшли до певних напрямків своїх компаній і зафіксували такий собі корпоративний статут.

Згадайте, як ще кілька років тому деякі технологічні гіганти викочували на ринок телефони в абсолютно різних форм-факторах, з різними функціональними можливостями і різною вартістю. З боку це виглядало так, ніби хтось із зав'язаними очима намагається потрапити в потрібну кнопку в ліфті, попутно тикаючи в усі підряд. Так, з часом маркетологи великих виробників визначили потреби їх клієнтської бази і роздали розпорядження інженерам на предмет того, яким повинен бути смартфон, що він повинен вміти і скільки коштуватиме.

Разом з цим ряд компаній стали спеціалізуватися на якихось конкретних сегментах ринку. Одним з таких став ринок захищених смартфонів. Придбати захищений телефон ви можете на сайті https://rezervacija.com.ua/ вже зараз.

Перш за все давайте зрозуміємо, що таке захищений смартфон. Це телефон, з підвищеними якостями міцності, який повинен добре протистояти не тільки волозі, але і зовнішнім механічним впливам. Суть захищеного смартфона не тільки "не тонути" в воді, що на сьогоднішній день вже вважається хорошою нормою для смартфона у високих цінових сегментах, а й не модернізуватися з одного апарату в інший після тісного знайомства з асфальтом.

Сьогодні існує ряд норм, встановлених для смартфонів такого класу. Першим і основним з них вважається захист за стандартом світової якості IP. На поточний момент хорошим захистом вважається клас - IP67, IP68.

У першому випадку це смартфон, здатний протистояти попаданню пилу всередину і дозволяє короткочасно допускати смартфон до впливу вологи (дощ, душ, випадкове потрапляння у воду). Звичайно смартфон в таких умовах не повинен плавати довго, однак після контакту з водою його не доведеться занурювати в тарілку з рисом.

У другому випадку (IP68) смартфон вже не боїться занурень в прісну воду на глибину близько 1-2 метрів і може перебувати там близько півгодини. Насправді ці показники сильно занижені і робиться це виробниками для того, щоб убезпечити себе від неприємних і несподіваних наслідків, які можуть трапитися з смартфоном.

З герметичністю ми розібралися, а що ж із "захищеністю"? А тут все залежить вже безпосередньо від виробника. Але щоб не розповідати дуже довго про технічні характеристики того, чи іншого смартфона і не описувати процес формування поліуретану, який добре протистоїть зовнішнім чинникам і масово використовується різними виробниками, ми дамо хорошу пораду - ніколи не купуйте захищені смартфони зовсім низького бюджетного сегмента!

Не забувайте звертати увагу на обробку скла за класом Gorilla Glass і уважно вивчайте армовані виступи на смартфоні. Екран не повинен мати прямий доступ до плоскої поверхні, коли лежить на ній. Його завжди повинні захищати виступаючі грані смартфона. Переконайтеся, що ці межі досить міцні і виглядають надійно. Також намагайтеся дивитися численні відеоогляди і звертати увагу на краш-тести цих телефонів, оскільки в магазині вам навряд-чи хтось дасть можливість жбурнути смартфон об стіну перед його покупкою.



Если вы заметили ошибку, выделите необходимый текст и нажмите Ctrl+Enter, чтобы сообщить об этом редакции.


Залишити відповідь